Voorpremière Broers tijdens de Nederlandse Filmnacht

Tijdens De Nederlandse Filmnacht vindt de exclusieve voorpremière plaats van Broers, een film van Gouden Kalf-winnaar Bram Schouw. De Nederlandse Filmnacht zal plaatsvinden op 26 mei en zal gehouden worden in maar liefst 11 filmtheaters verspreid over heel Nederland. Het evenement is een initiatief van NFO, Nederlands Filmfonds en EYE Amsterdam.

Eerste trailer van Broers

Broers gaat over de broers Lukas en Alexander. Ze zijn haast tegenpolen van elkaar, maar hun intense band overheerst. De wat verlegen Lukas kijkt op tegen zijn oudere, levenslustige broer en volgt hem overal. Ook als Alexander plotseling naar Frankrijk vertrekt, besluit Lukas met hem mee te gaan. Tijdens hun roadtrip richting het zuiden groeien ze steeds meer naar elkaar toe. Tijdens een stop in een Frans dorp worden de verschillen tussen de broers echter op een pijnlijke manier blootgelegd, en wordt het duidelijk dat Lukas zijn eigen weg zal moeten kiezen. Een bepalend moment en het begin van zijn zoektocht naar een eigen identiteit.

Marcel Roijaards schreef het scenario en de hoofdrollen zijn voor Jonas Smulders en Niels Gomperts. De film draait vanaf 1 juni in de bioscoop.