Voorproefje soundtrack The Hobbit: The Desolation of Smaug

Wat is een film zonder een goede soundtrack? Muziek is niet enkel een toevoeging in een film, het is iets essentieel.

Zo ook bij de verhalen over Middle Earth. Met de muziek voor The Lord of the Rings-trilogie wist Howard Shore een episch en dramatisch score te creëren vol leidmotieven en herkenbare thema’s. Deze lijn zette hij vorig jaar voort met de soundtrack van deel één van The Hobbit trilogie. Vanaf vandaag is de officiële soundtrack van deel twee, The Hobbit: The Desolation of Smaug, te beluisteren online. Klik hier voor previews.

De soundtrack is gecomponeerd door Howard Shore, die de muziek opnam in de legendarische Abbey Road-studio’s met het London Philharmonic Orchestra. Shore componeert muziek voor films, zoals de Twilight films, The Lord of the Rings, The Hobbit, The Silence of the Lambs, Philadelphia, Se7en en eXistenZ. Voor zijn muziek voor The Lord of the Rings won hij drie Oscars. Eén voor The Fellowship of the Ring (2001) en twee voor The Return of the King (2003): één voor de soundtrack en één voor de titelsong Into the West, gezongen door Annie Lennox.

Na een succesvolle doortocht over en onder de Mistige Bergen, moeten Thorin en zijn gezelschap beroep doen op een machtige vreemdeling vooraleer ze de gevaren van Demsterwold kunnen trotseren – zonder hun tovenaar. Als ze Meerstad bereiken zal de hobbit Bilbo Balings zijn afspraak met de Dwergen moeten nakomen. Het gezelschap moet de reis naar de Eenzame Berg voltooien en Balings moet de Geheime Deur zoeken die hem toegang verleent tot de schat van de draak Smaug. En waar is Gandalf heen? En wat is zijn geheime zaak in het Zuiden?

The Hobbit: The Desolation of Smaug wordt geregisseerd door Peter Jackson. In de film zijn er rollen voor Ian McKellenMartin FreemanRichard Armitage, Benedict CumberbatchEvangeline LillyLee Pace, Orlando BloomCate BlanchettSylvester McCoyLuke EvansStephen FryPeter HambletonJohn CallenKen StottGraham McTavish, James Nesbitt, William KircherAidan Turner, Dean O’Gorman, Mark Hadlow, Jed BrophyAdam Brown, Stephen Hunter, Manu Bennett, Lawrence Makoare.

The Hobbit: The Desolation of Smaug is de tweede film uit de Hobbit-trilogie en het vervolg op The Hobbit: An Unexpected Journey.

Het scenario is geschreven door Peter Jackson, Fran Walsh, Philippa Boyens en Guillermo del Toro. De film draait vanaf 11 december 2013 in de Nederlandse bioscopen (in 3D, 2D en IMAX).