Wake Up! Bekijk de Doctor Sleep trailer

Warner Bros. heeft de eerste trailer vrijgegeven voor Doctor Sleep, de sequel op het boek The Shining alsmede de klassieke Stanley Kubrick filmadaptatie. Bekijk de trailer en de poster hieronder.

De sequel heeft hoofdrollen voor Ewan McGregor (Christopher Robin) als de volwassen Danny Torrance, Rebecca Ferguson (Mission Impossible – Fallout), Zahn McClarnon (Westworld), Carl Lumbly (Supergirl), Kyliegh Curran (I Can I Will I Did), Bruce Greenwood (Gerald’s Game), Alex Essoe (Midnighters), Emily Alyn Lind, Jocelin Donahue (Insidious: Chapter 2), Jacob Tremblay (Room) en Zackary Momoh.

Ondanks dat hij nog steeds getekend is door het trauma dat hij heeft opgelopen als kind in Overlook, heeft Dan Torrance iets van rust weten te vinden. Maar aan die rust komt abrupt een einde wanneer hij Abra ontmoet, een moedige tiener met haar eigen krachtige en buitengewone gave, beter bekend als het “licht”. Wetende dat Dan over dezelfde krachten beschikt, vraagt Abra hem om hulp tegen de medogenloze Rose the Hat en haar volgers, The True Knot. Zij nemen het licht van onschuldigen af in hun zoektocht naar onsterfelijkheid. Door een onwaarschijnlijk bondgenootschap te vormen, raken Dan en Abra betrokken bij een wrede strijd op leven of dood met Rose. Abra’s onschuldigheid en onbevreesde omarming van haar licht dwingen Dan om zijn eigen krachten te gebruiken zoals hij dat nog nooit eerder heeft gedaan. Waardoor hij zijn angsten onder ogen moet komen en de geesten uit het verleden opnieuw moet laten ontwaken.

Doctor Sleep is geregisseerd en geschreven door Mike Flanagan, waardoor het zijn tweede King-bewerking is na het veelgeprezen Gerald’s Game. Zijn producerende partner, Trevor Macy, zal samen met Jon Berg produceren voor Vertigo Entertainment. The Newton Brothers (muzikantenduo Andy Grush en Taylor Stewart) zullen de score voor hun rekening nemen.

Warner Bros. zal de film op 7 november 2020 uitbrengen.