Walt Disney maakt live-action Mulan

Wederom gaat Walt Disney Pictures aan de slag met het adapteren van een animatiefilm in een live action film. Dit keer is het de beurt aan Mulan. De originele animatiefilm Mulan kwam uit in 1998 en vertelde het legendarische Chinese verhaal van Hua Mulan, een vrouwelijke krijger die zich vermomd als een man, om zodoende de plaats in te nemen van haar vader in het leger. Lauren Hynek en Elizabeth Martin verzorgen het scenario voor Mulan.

Mulan live action

Disney heeft de afgelopen tijd veel succes met hun live-action versies van hun animatie klassiekers. Momenteel is Kenneth Branagh’s Cinderella te zien in de bioscopen, welke inmiddels al $335 miljoen wereldwijd heeft opgehaald. Daarvoor kwam Tim Burton’s Alice in Wonderland uit en Robert Stromberg’s Maleficent. Binnenkort zullen ook Jon Favreau’s The Jungle Book (april 2016), Beauty and the Beast (maart 2017) en, Tim Burton’s Dumbo te zien zijn.

De film Mulan is een Chinese legende over een meisje dat zich als jongen vermomt om de plaats van haar gehandicapte vader in het leger in te nemen Een soort Jeanne d’Arc dus, die het keizerlijke China redt van een horde woeste barbaren. De animatie is als altijd verzorgd, maar het geromantiseerde verhaaltje kreeg kritiek, en zoals vaker walst Disney hier en daar over culturele gevoeligheden heen. Toch werd de film door veel critici de beste Disney-animatie sinds Aladdin genoemd.

Mulan is een animatiefilm uit 1998, geproduceerd door Walt Disney Feature Animation voor Walt Disney Pictures. Het was de 36e animatiefilm van Disney en de negende animatiefilm die werd geproduceerd en uitgebracht tijdens de Disney Renaissance. Het werd geregisseerd door Tony Bancroft en Barry Cook, met een verhaal van Robert D. San Souci en een scenario van Rita Hsiao, Philip LaZebnik, Chris Sanders, Eugenia Bostwick-Singer en Raymond Singer.

Ming-Na Wen, Eddie Murphy, Miguel Ferrer en BD Wong zijn te horen in de Engelse versie.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter