Wanneer en waar kun je de uitzending van BOOS over The Voice of Holland online kijken?

Waar en wanneer is het programma BOOS over The Voice of Holland te zien?

Er ging een grote schok door het land toen bekend werd dat het populaire programma The Voice of Holland opgeschort werd vanwege aantijgingen over seksueel overschrijdend gedrag en machtsmisbruik. Tim Hofman en de redactie van het BNNVARA YouTube programma BOOS onderzochten het gedrag bij The Voice of Holland van onder anderen Jeroen Rietbergen, Ali B en Marco Borsato. Het programma is nog niet eens uitgezonden, maar heeft nu al van alles teweeggebracht. Maar waar en wanneer is het programma dan te zien?

BOOS over The Voice of Holland is vanaf donderdag 20 januari om 16:00 uur op het YouTube-kanaal te bekijken.

Vanwege alle ophef vragen mensen zich af waarom de uitzending over The Voice niet eerder wordt uitgezonden. Hofman liet weten dat dit geen mogelijkheid is. Hij zei in een tweet:

“We kunnen de uitzending niet halsoverkop uitzenden; dat RTL/I-TV koos voor nu al acteren, is aan hen en hun goedrecht. wij maken onze uitzending incl. wederhoor en verwerking van nieuwe verhalen die binnen komen zorgvuldig af. belangrijk, gezien de gevoeligheid van de zaken.”

Waar en wanneer BOOS over The Voice of Holland kijken?

Via een oproep van Hofman waarin hij vroeg of er meer mensen zijn die iets hebben meegemaakt bij talentenjachten volgden tal van reacties van mensen die zeggen slachtoffer of getuige te zijn van machtsmisbruik en seksueel overschrijdend gedrag bij The Voice of Holland.

Eerder schrapte RTL alle uitzendingen van de talentenjacht nadat ze een brief hadden ontvangen van de redactie van BOOS. De vermeende daders zijn door de makers ook benaderd en hieruit volgde een bekentenis en spijtbetuiging van bandleider Jeroen Rietbergen. Hij heeft zijn functie neergelegd en heeft toegegeven seksueel contact met meerdere vrouwelijke kandidaten te hebben gehad.

Tegen Marco Borsato werd al eerder aangifte van strafbaar handelen gedaan. Borsato zal in het onderzoek van BOOS ook naar voren komen, maar in mindere mate dan het jurylid Ali B. Tegen de rapper is inmiddels bij de politie aangifte gedaan. RTL Boulevard meldde eerder dat er een WhatsApp-groep bestaat waarin 40 vermeende slachtoffers van The Voice of Holland zich hebben verenigd. Of er nog meer mensen worden beschuldigd is nog niet duidelijk.

Hofman wil nog niet al teveel loslaten over de aflevering. Ondanks de grote impact op de mediawereld dat het programma nu al heeft, zal BNNVARA de aflevering van BOOS niet uitzenden op tv. BOOS over The Voice of Holland is donderdag 20 januari vanaf 16:00 uur te zien op YouTube.

YouTube Kanaal BOOS

BOOS, in de beginjaren beter bekend onder de titel #BOOS, is een Nederlands online programma dat uitgezonden wordt via het gelijknamige YouTube-kanaal en te bekijken is via de online kanalen van de NPO en BNNVARA. De presentatie van het programma is steeds in handen van Tim Hofman. Het programma richtte zich tot en met het derde seizoen grotendeels op een jeugdig publiek, maar vanaf het vierde seizoen richt het programma zich ook op het oudere publiek.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter