Wanneer verschijnt Grantchester seizoen 7?

Grantchester seizoen 7 gaat in première op 11 maart 2022 in première in het VK. De serie is een Brits drama dat het leven volgt van de dorpsbewoners van Grantchester, met name inspecteur Geordie Keating en de plaatselijke dominee die samenwerken om misdaden in de omgeving te onderzoeken en op te lossen. Bekijk hieronder een trailer.

Grantchester seizoen 7

De serie gaat verder in de lange hete zomer van 1959 met het trouwseizoen in volle gang in het Cambridgeshire-dorp Grantchester. Terwijl dominee Will Davenport gelukkige koppels verenigt in een heilig huwelijk, is rechercheur Inspecteur Geordie Keating druk bezig met het onderzoeken van een reeks lokale moordzaken. Met een nieuw decennium voor de deur, houdt iedereen zich bezig met de vraag wat de toekomst in petto heeft, niet in het minst die van Will, maar voordat de jaren 50 overgaan in de swingende jaren zestig, zijn er een aantal misdaden die moeten worden opgelost en een aantal levensveranderende beslissingen moeten worden genomen.

De hoofdrollen worden gespeeld door Tom Brittney, Robson Green, Kacey Ainsworth, Al Weaver, Michael Abubakar, Melissa Johns, Emily Patrick.

Grantchester is een Britse dramaserie van de zender ITV. De serie ging in première op 6 oktober 2014. De reeks is een verfilming van de collectie korte verhalen The Grantchester Mysteries, van James Runcie.

Het eerste seizoen was gebaseerd op de zes verhalen uit het eerste boek, Sidney Chambers and the Shadow of Death, en werd uitgezonden in 2014. Een tweede reeks werd uitgezonden in maart en april 2016 en een derde reeks begon op 23 april 2017. Een vierde reeks werd aangekondigd op 12 april 2018 en er werd bevestigd dat dit de laatste zou zijn met James Norton in de hoofdrol.

Tom Brittney als dominee Will Davenport nam de hoofdrol over van Norton in seizoen 4. Het vijfde seizoen begon in januari 2020. Seizoen 6 was voor het eerst te zien op 3 september 2021.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter