Wanneer verschijnt Leonardo seizoen 2?

Wanneer verschijnt Leonardo seizoen 2? Het historische drama gaat op 16 april in première op Amazon Prime Video in het VK en Ierland, nadat het de afgelopen weken op de Italiaanse televisiezender Rai1 was uitgezonden. Fans van de reeks vragen zich af wanneer een tweede seizoen gaat verschijnen.

In de serie is Leonardo, gespeeld door de Ierse acteur Aidan Turner (The Hobbit, Poldark), verwikkeld in een fictief moordschandaal in Milaan, waarbij de grote kunstenaar, ingenieur en uitvinder de hoofdverdachte wordt. In elke aflevering wordt het verhaal van de mysterieuze Leonardo door een mix van feit en fictie verweven, waarin de kunstenaar een van zijn meesterwerken maakt, van The Baptism of Christ tot The Last Supper.

Luca Bernabei, de producent van Leonardo, bevestigde aan het Italiaanse radioprogramma RTL 102.5 dat de serie een tweede seizoen zal krijgen. Bernabei gaf een kijkje in wat er in seizoen 2 te wachten staat: kijkers zullen Leonardo zien tijdens zijn tijd in Rome, in concurrentie met andere giganten uit die tijd, zoals Raphael en Michelangelo. De producent onthulde ook dat er sprake is van het maken van een serie gewijd aan Michelangelo, met een bijzondere focus op de periode rond de oprichting van het Laatste Oordeel in de Sixtijnse Kapel. Maar voorlopig blijft het een concept.

Leonardo seizoen 2

Leonardo werd geboren in Vinci, Toscane, en groeide uit tot een ongeëvenaard genie wiens werk de gevestigde orde omver wierp en de wereld blijft inspireren. Zijn rusteloze nieuwsgierigheid fladderde tussen kunst, wetenschap en technologie, allemaal ingegeven door een diepe en onbevreesde mensheid, bevrijd van de conventies van zijn tijd, gedreven door een zoektocht naar kennis en vastbesloten om de mysteries van de wereld om hem heen te ontrafelen. De serie probeert het raadsel van deze buitengewone en toch ongelooflijk hedendaagse man op een frisse en originele manier te ontrafelen, door middel van een onverteld verhaal van mysterie en passie.

De hoofdrollen worden gespeeld door Aidan Turner, Giancarlo Giannini, Freddie Highmore, Matilda De Angelis, Miriam Dalmazio, Robin Renucci, Kit Clarke, James D’Arcy, Antonio DeMatteo.

Leonardo is een Brits/Italiaanse historische dramaserie van de zender Starz. De serie ging in première op 23 maart 2021. De serie wordt door Frank Spotnitz (The Man in the High Castle) en Steve Thompson (Sherlock en Doctor Who) gemaakt. De serie wordt geproduceerd door Lux Vide met RAI Fiction en Big Light Productions in samenwerking met France Télévisions en RTVE.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter