Wanneer verschijnt Peaky Blinders seizoen 6 op Netflix Nederland?

Wanneer verschijnt Peaky Blinders seizoen 6 op Netflix Nederland? Vandaag krijgen we antwoord op die vraag. Netflix heeft namelijk bekendgemaakt dat het laatste seizoen op 10 juni 2022 zal verschijnen in Nederland.

Op 27 februari 2022 ging het zesde seizoen al in première op BBC One. Fans van Peaky Blinders in Nederland wachten al meer dan twee jaar op nieuwe afleveringen van de reeks.

Peaky Blinders seizoen 6 netflix

Peaky Blinders seizoen 6 op Netflix

Het is 1919 in Birmingham, Engeland. Een beruchte bende wordt er geleid door Tommy Shelby, een misdaadbaas die de maatschappelijke ladder wil beklimmen. De fictieve familie is losjes gebaseerd op een echte 19e-eeuwse jeugdbende met dezelfde naam, die actief was in de stad van de jaren 1890 tot het begin van de twintigste eeuw.

In seizoen 5 voelt iedereen de hitte van de financiële crash van 1929. In deze nieuwe omgeving wordt Tommy benaderd door een politicus met een gewaagde visie voor Groot-Brittannië. Nu neemt hij niet alleen beslissingen voor zijn gezin of voor zijn territorium. Hij neemt beslissingen voor de hele natie. Seizoen vijf eindigde op een enorme cliffhanger waarin het lot van Tommy Shelby op het spel stond.

Het drama heeft rollen voor Cillian Murphy (The Dark Knight Trilogy) als Thomas Shelby, wijlen Helen McCrory (Skyfall) als Polly Gray, Paul Anderson (The Revenant) als Arthur Shelby, Sophie Rundle (Bodyguard) als Ada Thorne (Shelby) en Finn Cole (Animal Kingdom) als Michael Gray. De cast bevat ook Anya Taylor-Joy (The Witch) als Gina Gray, Brian Gleeson (Phantom Thread) als Jimmy McCavern, Neil Maskell (In Darkness) als Winston Churchill en Sam Claflin (The Nightingale) als Oswald Mosley. Nieuwe castleden zijn onder meer James Frecheville (Animal Kingdom), Conrad Khan (The Hunstman: Winter’s War) en Amber Anderson (Emma).

Het laatste seizoen van Peaky Blinders werd geregisseerd door Anthony Byrne (In Darkness) op basis van een script geschreven door Steven Knight met Nick Goding als producer. Uitvoerende producenten zijn Caryn Mandabach, Steven Knight, Jamie Glazebrook, David Mason, Anthony Byrne en Cillian Murphy samen met BBC’s Tommy Bulfin en Tiger Aspect’s Lucy Bedford. Peaky Blinders, van Caryn Mandabach Productions, wordt gecoproduceerd met Tiger Aspect Productions en internationaal gedistribueerd door Banijay Rights.

Peaky Blinders seizoen 6 kijken

Peaky Blinders seizoen 6 ging op 27 februari 2022 in première op BBC One. Op Netflix Nederland gaat seizoen 6 op 10 juni van start. Seizoen 1 t/m 5 kun je nu op Netflix kijken.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter