Wanneer verschijnt Snowpiercer seizoen 2 op Netflix?

Wanneer komt Snowpiercer seizoen 2 op Netflix? Seizoen 2 van Snowpiercer zal vanaf dinsdag 26 januari debuteren op Netflix Nederland. Bekijk hieronder alvast de trailer.

De dystopische thriller is gebaseerd op het scenario van Bong Joon-ho en verscheen medio 2020 met overwegend positieve recensies. Netflix slaagde erin om de internationale rechten op de serie te verkrijgen, die als eerste wordt uitgezonden op TNT (eigendom van Warner Brothers), waar deze wekelijks wordt uitgebracht.

Snowpiercer seizoen 2 Netflix

Snowpiercer seizoen 2 op Netflix

De Snowpiercer serie is gebaseerd op de gelijknamige film van Bong Joon-ho uit 2013. Het speelt zich af in een toekomst waarin een experiment om de opwarming van de Aarde tegen te gaan volledig misgelopen is. Dat resulteerde in een ijstijd, waarin het grootste deel van de mensheid uitgestorven is. De enige overlevenden wonen op Snowpiercer, een trein die de hele wereld over reist en waarop er een klassensysteem ontwikkeld is. Hierin leven de arme mensen achterin de trein en de rijken helemaal voorin.

Aan het einde van seizoen één proberen de overlevenden van de revolutie de stukken op te pakken en een fragiele vrede te bewaren tussen de nu samengevoegde klassen, waarbij Layton (Diggs) opkomt als de leider van de trein. Melanie (Connelly) ontdekt dat meneer Wilford (Bean) nog leeft en op weg is in een rivaliserende trein, en Melanie (Connelly) riskeert naar buiten te gaan om te voorkomen dat hij Snowpiercer binnenvalt. Terwijl ze daar buiten is, wordt onthuld dat Alexandra (Blanchard), Melanie’s dochter, waarvan ze dacht dat ze was overleden, nog leeft en Wilfords toegewijde beschermer is geworden.

In seizoen twee ontstaat een geheel nieuwe machtsstrijd, die een gevaarlijke kloof veroorzaakt doordat mensen verdeeld zijn tussen hun loyaliteit aan Layton en aan meneer Wilford, die een nieuwe trein, nieuwe technologie en een plan heeft. Terwijl Layton tegen Wilford vecht voor Snowpiercer, stuit Melanie op een schokkende nieuwe ontdekking die het lot van de mensheid zou kunnen veranderen.

Hoofdrollen in seizoen 2 zijn er voor Jennifer Connelly (Labyrinth, Hulk), Daveed Diggs (Blindspotting, Hamilton), Mickey Sumner (Frances Ha, American Made) en Sean Bean als Mr. Wilford. Ze worden vergezeld door Mickey Sumner, Susan Park, Rowan Blanchard, Aaron Glenane, Fiona Vroom, Aleks Paunovic, Iddo Goldberg, Benjamin Haigh, Sasha Frolova, Katie McGuinness, Alison Wright en Annalise Basso.

De serie wordt geproduceerd door Tomorrow Studios en CJ Entertainment. Marty Adelstein en Becky Clements van Tomorrow Studios zullen uitvoerend produceren samen met Derrickson, James Hawes, Matthew O’Connor, Miky Lee, Jeong Tae-sung, Park Chan-wook, Lee Tae-hun en Choi Dooho.

Snowpiercer seizoen 2 is vanaf dinsdag 26 januari te zien op Netflix Nederland.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter