Wanneer verschijnt Snowpiercer seizoen 2?

Na de seizoensfinale van Snowpiercer van gisteravond, heeft TNT de eerste teaser voor Snowpiercer seizoen 2 vrijgegeven, waarmee we onze eerste blik krijgen op Game of Thrones-acteur Sean Bean als Mr. Wilford, die blijkbaar nog steeds leeft. Het personage werd voor het eerst gespeeld door Ed Harris in de gelijknamige film van Bong Joon-ho uit 2013. Bekijk de video hieronder.

Voordat het coronavirus de productie stopzette, werkten de producenten al aan Snowpiercer seizoen 2. Er is echter nog geen indicatie wanneer de nieuwe serie zal verschijnen. Het nieuwe seizoen wordt waarschijnlijk eerst uitgezonden op TNT in Amerika, waarna fans in de rest van de wereld het op een later tijdstip op Netflix kunnen bekijken.

Annalise Basso, die L.J. Folger speelt, liet weten dat er zoveel verschillende verhalen te vertellen waren over de passagiers in de trein. Een nieuw seizoen zou zich kunnen concentreren op een geheel andere klasse passagiers en hun strijd om te overleven in een post-apocalyptische wereld. Er zullen waarschijnlijk nog veel meer geschillen zijn tussen de verschillende klassen en sommige kunnen op een wrede manier eindigen.

Brett Weitz, general manager van TBS en TNT vertelde aan Deadline:

“We believe in the longevity of this series and that audiences will be amazed by the fantastical world that brings to life such relevant social, political and environmental issues.”

Films en seriesFilms en series

De Snowpiercer serie is gebaseerd op de gelijknamige film van Bong Joon-ho uit 2013. Het speelt zich af in een toekomst waarin een experiment om de opwarming van de Aarde tegen te gaan volledig misgelopen is. Dat resulteerde in een ijstijd, waarin het grootste deel van de mensheid uitgestorven is. De enige overlevenden wonen op Snowpiercer, een trein die de hele wereld over reist en waarop er een klassensysteem ontwikkeld is. Hierin leven de arme mensen achterin de trein en de rijken helemaal voorin. De film had rollen voor Chris Evans, Tilda Swinton, John Hurt en Ed Harris

Hoofdrollen in de serie zijn er voor Jennifer Connelly (Labyrinth, Hulk), Daveed Diggs (Blindspotting, Hamilton) en Mickey Sumner (Frances Ha, American Made). Ze worden vergezeld door Susan Park, Benjamin Haigh, Sasha Frolova, Katie McGuinness, Sam Otto, Alison Wright, Annalize Basso, Sheila Vand, Roberto Urbina, Lena Hall en Rowan Blanchard.

Dokter Strange-regisseur Scott Derrickson heeft de eerste aflevering van Snowpiercer samen met James Hawes geregisseerd. De serie wordt geproduceerd door Tomorrow Studios en CJ Entertainment. Marty Adelstein en Becky Clements van Tomorrow Studios zullen uitvoerend produceren samen met Derrickson, James Hawes, Matthew O’Connor, Miky Lee, Jeong Tae-sung, Park Chan-wook, Lee Tae-hun en Choi Dooho.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter