Wanneer verschijnt The Last Kingdom seizoen 5 op Netflix?

The Last Kingdom seizoen 5 verschijnt op 9 maart 2022 in Nederland op Netflix. Bekijk hieronder een trailer. Het verhaal van Uhtred van Bebbanburg loopt daarmee ten einde. Het vijfde seizoen zal namelijk het laatste seizoen zijn.

Toch is er goed nieuws voor fans, want er wordt gewerkt aan een speelfilm van The Last Kingdom, getiteld Seven Kings Must Die, waarin Uhtred en andere personages uit de serie opnieuw te zien zullen zijn. De film heeft momenteel nog geen releasedatum.

The Last Kingdom is een serie van heldendaden en epische gevechten maar met een thematische diepte die politiek, religie, oorlogvoering, moed, liefde, loyaliteit en onze universele zoektocht naar identiteit omvat. Met een combinatie van echte historische figuren en gebeurtenissen met fictieve personages, is het een verhaal van hoe een volk hun kracht combineert onder één van de meest iconische koningen uit de geschiedenis om hun land voor zichzelf te heroveren en om een land op te bouwen die ze thuis kunnen noemen.

The Last Kingdom seizoen 5 Netflix

The Last Kingdom seizoen 5 op Netflix

Het is het jaar 872, veel van de Koninkrijken die wij nu kennen als Engeland zijn veroverd door de Noormannen, alleen Wessex is nog onafhankelijk onder leiding van Koning Alfred (David Dawson. De held Uhtred (Alexander Dreymon) leeft in deze turbulente wereld. Hij is geboren als de zoon van een Saksische edelman en gevangen genomen en groot gebracht door de Noormannen. Zijn loyaliteit wordt op de proef gesteld als hij wordt gedwongen om te kiezen voor zijn geboorteland of zijn opvoeders. Wat is hij; Saksisch of Noorman? Uhtred gaat op een missie om zijn geboorterecht te claimen, hiervoor moet hij een gevaarlijk pad bewandelen tussen beide partijen als hij een rol wil spelen in het ontstaan van een nieuwe natie en uiteindelijk zijn land te heroveren.

In seizoen 5 realiseert Uthred zich dat zijn lotsbestemming groter is dan Bebbanburg, die is verbonden aan de toekomst van Engeland zelf. Hij moet Aethelstan van King Edward, diens eerstgeboren zoon, opleiden tot een krijger, en de ambities van Uhtred zal groter blijven. Maar om zijn lot te realiseren, moet hij zijn belangrijkste vijand het hoofd bieden en zijn grootste verlies lijden.

The Last Kingdom is een Britse televisieserie uit 2015, gebaseerd op The Saxon Stories, een reeks van vijf boeken van Bernard Cornwell. De serie werd uitgezonden door de BBC met Netflix in co-productie. Sinds april 2018 is de serie volledig door Netflix overgenomen.

De hoofdrollen worden gespeeld door Alexander Dreymon, Emily Cox, Eliza Butterworth, Timothy Innes, Mark Rowley, Arnas Fedaravičius, Ewan Mitchell, Millie Brady, Jeppe Beck Laursen, Adrian Schiller, Amelia Clarkson, Stefanie Martini, Eysteinn Sigurðarson, Patrick Robinson, Harry Gilby, Ewan Horrocks, Phia Saban, Ilona Chevakova, Micki Stoltt, Jaakko Ohtonen, Harry Anton, Sonya Cassidy.

The Last Kingdom seizoen 5 verschijnt op 9 maart 2022 in Nederland op Netflix.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter