Wanneer verschijnt The Last Kingdom seizoen 5?

Wanneer verschijnt The Last Kingdom seizoen 5? Het vierde seizoen van The Last Kingdom was in april 2020 in de Verenigde Staten te zien op Netflix. Hier in Nederland moet de serie nog naar de streamingdienst komen en zal de BBC ‘m eerst op BBC First uitzenden.

Nigel Marchant, uitvoerend producent bij Carnival Films, zei over de verlenging:

“We are really proud of The Last Kingdom, which continues to entertain audiences all over the world. We had such a tremendous response to the last season, so are thrilled to be bringing it back for season five on Netflix. With such a loyal fanbase, we’re excited to give viewers a chance to follow Uhtred on the next stage of his quest.”

The Last Kingdom seizoen 5 zal nog even op zich laten wachten. Dat komt natuurlijk door het coronavirus, waardoor de opnames niet konden beginnen zoals oorspronkelijk gepland was. Seizoen 5 van The Last Kingdom verschijnt op zijn vroegst in de herfst van 2021 op Netflix. Hou deze pagina in de gaten voor het laatste nieuws!

The Last Kingdom is een serie van heldendaden en epische gevechten maar met een thematische diepte die politiek, religie, oorlogvoering, moed, liefde, loyaliteit en onze universele zoektocht naar identiteit omvat. Met een combinatie van echte historische figuren en gebeurtenissen met fictieve personages, is het een verhaal van hoe een volk hun kracht combineert onder één van de meest iconische koningen uit de geschiedenis om hun land voor zichzelf te heroveren en om een land op te bouwen die ze thuis kunnen noemen.

The Last Kingdom seizoen 5

Het is het jaar 872, veel van de Koninkrijken die wij nu kennen als Engeland zijn veroverd door de Noormannen, alleen Wessex is nog onafhankelijk onder leiding van Koning Alfred (David Dawson. De held Uhtred (Alexander Dreymon) leeft in deze turbulente wereld. Hij is geboren als de zoon van een Saksische edelman en gevangen genomen en groot gebracht door de Noormannen. Zijn loyaliteit wordt op de proef gesteld als hij wordt gedwongen om te kiezen voor zijn geboorteland of zijn opvoeders. Wat is hij; Saksisch of Noorman? Uhtred gaat op een missie om zijn geboorterecht te claimen, hiervoor moet hij een gevaarlijk pad bewandelen tussen beide partijen als hij een rol wil spelen in het ontstaan van een nieuwe natie en uiteindelijk zijn land te heroveren.

In seizoen 5 realiseert Uthred zich dat zijn lotsbestemming groter is dan Bebbanburg, die is verbonden aan de toekomst van Engeland zelf. Hij moet Aethelstan van King Edward, diens eerstgeboren zoon, opleiden tot een krijger, en de ambities van Uhtred zal groter blijven. Maar om zijn lot te relaiseren, moet hij zijn belangrijkste vijand het hoofd bieden en zijn grootste verlies lijden.

The Last Kingdom is een Britse televisieserie uit 2015, gebaseerd op The Saxon Stories, een reeks van vijf boeken van Bernard Cornwell. De serie werd uitgezonden door de BBC met Netflix in co-productie. Sinds april 2018 is de serie volledig door Netflix overgenomen.

Hoewel de serie fictie is, is het grotendeels gebaseerd op feiten. Het eerste seizoen is gebaseerd op de boeken The Last Kingdom en The Pale Horseman. Het tweede seizoen is gebaseerd op The Lords of the North en Sword Song.

De hoofdrollen worden gespeeld door Alexander Dreymon, Toby Regbo, David Dawson, Tobias Santelmann, Emily Cox, Adrian Bower, Thomas W. Gabrielsson, Joseph Millson, Simon Kunz, Harry McEntire, Helen Monks, Charlie Murphy, Rune Temte, Brian Vernel, Amy Wren, Matthew MacFadyen, Ian Hart, Tygo Gernandt.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter