Warner Bros. ontwikkelt een film-musical adaptie van The Color Purple

Eerst was het een boek. Daarna werd deze verfilmd door Steven Spielberg. Vervolgens werd het geadapteerd tot een Broadway musical. Nu, krijgt de musical versie van The Color Purple een filmadaptatie.

Warner Bros. ontwikkelt een filmadaptatie van de Tony Award-winnende musical. Oprah Winfrey, Quincy Jones en Scott Sanders, wie de musical hebben geproduceerd zullen de nieuwe film ook produceren. Spielberg keert ook terug, maar niet als regisseur maar als producent.

Zowel de film als de musical zijn gebasseerd op het boek van Alice Walker uit 1982.

Georgia, 1909. Celie, arm, zwart en geminacht, wordt uitgehuwelijkt aan een oudere man die haar misbruikt. Het leven is niet makkelijk voor Celie, maar zij weet hoe zij moet overleven en heeft maar weinig nodig om het te redden. Dan komt de minnares van haar man, een flamboyante blueszangeres, in haar leven. Zij geeft Celie de moed om te vragen, te lachen, te spelen en uiteindelijk, om lief te hebben.

Walker won de Pulitzer Prize voor fictie. De film won 11 Oscar nominaties; maar won er geen. Winfrey maakte haar speelfilm debuut. De musical is geschreven door Marsha Norman en kreeg  11 Tony nominaties.

Sanders zei:

“We’re really excited to create a film that translates the heart and emotion we found in telling this generational story on stage. This is an incredibly powerful drama that needs to be shared.”