Warner Bros. op zoek naar nieuwe regisseur Mortal Kombat

Regisseur Kevin Tancharoen (twee seizoenen Mortal Kombat: Legacy) heeft de regiestoel van de Mortal Kombat filmversie afgestaan. Nu is de vraag wie Warner Bros. zal aannemen om deze positie te vervullen. De studio heeft een budget van 50 miljoen dollar vrijgemaakt voor deze film. Tancharoen liet via Twitter weten:

“After 3 years of Kombat, I’ve decided to move on to other creative opportunities. I wish everyone involved in the movie big success. Thanks!”

Mortal Kombat begon in 1992 met het gelijknamige arcade spel van Midway Games. Het verhaal gaat over een team vechters van over de hele wereld die elkaar treffen in een bloedig toernooi waar het lot van de aarde op het spel staat. Een hoop sequels zouden volgen. Paul W.S. Anderson maakte de eerste verfilming in 1995. Hoewel de film niet bijzonder goed werd ontvangen verkreeg het cultstatus en werd het gedurende een lange tijd gezien als een van de betere verfilmingen van games. Twee jaar later volgde de bijna universeel gehate Mortal Kombat: Annihilation. De films maakten ook de weg vrij voor de animatieserie Mortal Kombat: Defenders of the Realm en de live-action serie Konquest.

Het eerste seizoen van Mortal Kombat: Legacy was een van de meest bekeken webseries van 2011. In het tweede seizoen spelen onder andere Liu Kang, Ermac, Kenshi, Kung Lao, Kuai Lang, Stryker, Kitana, Mileena, Johnny Cage, Scorpion en Sub Zero. De cast van het tweede seizoen bestaat uit televisie- en filmacteurs zoals Harry Shum, Jr.. (Glee), Casper van Dien (Starship Troopers), Brian Tee (The Wolverine) en Cary Tagawa.