Warner Bros. plant Oscar campagne voor Wonder Woman

In navolging van de goede recensies en het behalen van een aantal box office records, heeft Warner Bros. een nieuw doel gesteld voor hun hit film Wonder Woman: een Oscar. Volgens Variety plant de studio een “formidable awards-season campaign” voor de film, welke gericht is op zowel een Best Picture nominatie als een Best Director nominatie voor regisseur Patty Jenkins. Tot op heden zijn er slechts vier vrouwen genomineerd voor de Best Director Oscar, namelijk Lina Wertmüller (Seven Beauties), Jane Campion (The Piano), Sofia Coppola (Lost in Translation) en Kathryn Bigelow (Zero Dark Thirty).

Dit nieuws komt niet als een verassing aangezien Warner Bros. al vaker campagne heeft gevoerd voor hun superhelden films, zoals Superman Returns, Batman Begins, The Dark Knight, The Dark Knight Rises  en Man of Steel. Deze campagnes behaalden gemengde resultaten. The Dark Knight Rises en Man of Steel kregen geen nominaties, en Superman Returns & Batman Begins ontvingen nominaties voor respectievelijk Visual Effects en Cinematography. The Dark Knight ontving in totaal 8 nominaties, waaronder Cinematography, Editing, Art Direction, Makeup, Sound Mixing en Visual Effects. Uiteindelijk won de film er twee.

Wonder Woman gaat over een Amazoneprinses die naar de Aarde komt om een van de grootste heldinnen ooit te worden. In de film zien we hoe een Amerikaanse piloot op de kust van een mysterieus eiland crasht. Er blijken alleen maar vrouwen te wonen, echte amazones, waaronder de knappe Diana. Als de piloot haar vertelt over een gigantische strijd die in de buitenwereld woedt, besluit ze met hem mee te reizen, in een poging het conflict te stoppen.

De film heeft hoofdrollen voor Gal GadotChris PineRobin WrightDanny HustonDavid ThewlisEwen BremnerSaïd TaghmaouiElena AnayaConnie Nielsen, Lisa Loven Kongsli en Lucy Davis. Fuchs schreef het script en Zack Snyder zal samen met Deborah Snyder, Charles Roven en Richard Suckle produceren.