Warner Bros. verkrijgt filmrechten In the Heights

Volgens Deadline heeft Warner Bros. Pictures de rechten verkregen voor een filmadaptatie van In the Heights. De studio moest flink in de buidel tasten en betaalde $50 miljoen om de Tony-winnende Broadway musical van Lin-Manuel Miranda naar het grote scherm te brengen. De deal werd bereikt met regisseur Jon M. Chu (G.I. Joe: Retaliation, Step Up 2: The Streets, Jem and the Holograms), scenarist Quiara Alegria Hudes (My America), en originele ster / schrijver / liedtekstschrijver Miranda (Hamilton, Star Wars: The Force Awakens) in een veilingssituatie met verschillende concurrerende studio’s waaronder Fox, Paramount, Sony, Disney, Netflix en Apple. De rechten op In the Heights werden slim ontrokken van The Weinstein Company na het Harvey Weinstein-schandaal van vorig jaar.

In the Heights verkend drie dagen in de Dominicaans-Amerikaanse buurt Washington Heights in New York City en bevatte hiphop, salsa, merengue en soulmuziek. Het werd genomineerd voor 13 Tonys en won de prijs voor Beste Musical. Quiara Alegria Hudes, die het boek schreef voor de originele musical, schreef het huidige scenario.

De film was eerder opgezet bij Universal Pictures tot ze in 2011 de stekker uit het $ 37 miljoen kostende voorstel van regisseur Kenny Ortega haalden, evenals dat ze geen toptalent konden aantrekken voor rollen in de film.

In tegenstelling tot op Broadway zal Miranda misschien niet de hoofdrol spelen van Usegavi, de bodega-eigenaar van Washington Heights, omdat hij nu misschien een beetje te oud is. Hoewel hij nog geen beslissing heeft genomen over de rol, zal Miranda de film produceren. Scott Sanders produceert ook samen met Mara Jacobs.

Kijk je uit naar de film In the Heights? Ben je een fan van de originele musical? Laat het ons weten in de comments!