Wanneer verschijnt Mortal Kombat in Nederland?

Wanneer verschijnt Mortal Kombat in Nederland in de bioscoop? De nieuwe film verscheen op 23 april 2021 in de bioscoop in de Verenigde Staten. Tegelijkertijd verscheen de film ook op HBO Max. Deze streamer is echter niet beschikbaar in Nederland en België. Wat is dan de releasedatum van Mortal Kombat (2021) in Nederland? Warner Bros. heeft vandaag bekendgemaakt dat Mortal Kombat vanaf 19 mei beschikbaar is via digitale aankoop en vanaf 9 juni via VOD:

  • 19/05/2021 – EST via Pathé Thuis, iTunes, Apple TV, Amazon Prime Video, Google Play, YouTube, Microsoft Xbox & Rakuten TV.
  • 09/06/2021 – VOD via Pathé Thuis, Ziggo, KPN, T-Mobile, Tele2, iTunes, Apple TV, Amazon Prime Video, Google Play, YouTube, Microsoft Xbox & Rakuten TV.

Finish him! Fatality! Bij het horen van deze woorden in de uiterst succesvolle videogames Mortal Kombat weet je meestal hoe laat het is en wordt jouw personage op vakkundige wijze een kopje kleiner gemaakt. Na het succes van de gamesreeks veroveren de personages nu ook de filmwereld!

Mortal Kombat in Nederland

Cole Young verdient zijn geld als MMA-vechter. Hij is zich niet bewust van zijn afkomst en weet dan ook niet waarom Outworld’s keizer Shang Tsung zijn beste vechter Sub-Zero, een Cryomancer uit een andere wereld, achter Cole aan heeft gestuurd. Omdat hij bang is dat zijn familie gevaar loopt, gaat Cole op zoek naar Sonya Blade. Hij wordt hierbij geholpen door Jax, een majoor van de Special Forces die hetzelfde drakenteken op zijn lijf heeft als waar Cole mee geboren is. Zijn zoektocht leidt hem naar Lord Raiden, een Elder God en de beschermer van Earthrealm, wiens tempel een toevluchtsoord is voor ieder die het teken draagt. Hier traint Cole met ervaren strijders Liu Kang, Kung Lao en huurling Kano.  Samen met de sterkste vechters op aarde moet hij het opnemen tegen hun vijanden uit Outworld in een strijd om het universum. Cole zal tot het uiterste gedreven moeten worden om zijn arcana te vinden, de enorme kracht die in zijn ziel verborgen zit. Kan hij daarmee zijn familie redden en Outworld voorgoed tegenhouden?

Omdat de Mortal Kombat-games zeer internationaal georiënteerd zijn, bestaat de cast van de film ook uit een divers internationaal gezelschap met acteurs uit de film-, televisie- en vechtsportwereld. Zo zien we Lewis Tan (Deadpool 2, Netflix-serie Wu Assassins) als Cole Young, Jessica McNamee (The Meg) als Sonya Blade, Josh Lawson (Bombshell) als Kano, Tadanobu Asano (Midway) als Lord Raiden, Mehcad Brooks (Supergirl) als Jackson “Jax” Bridges, Ludi Lin (Aquaman) als Liu Kang, Chin Han (Skyscraper) als Shang Tsung, Joe Taslim (Star Trek Beyond) als Bi-Han en Sub-Zero, en Hiroyuki Sanada (Skyscraper) als Hanzo Hasashi en Scorpion. Ook te zien zijn Max Huang als Kung Lao, Sisi Stringer als Mileena, Matilda Kimber als Emily Young, en Laura Brent als Allison Young.

De film is geregisseerd door Simon McQuoid, die hiermee zijn regiedebuut maakt. The Conjuring en Aquaman-filmmaker James Wan is verantwoordelijk voor de productie. Het scenario is geschreven door Greg Russo.

Mortal Kombat is vanaf 19 mei beschikbaar via digitale aankoop en vanaf 9 juni via VOD.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter