Werkt Marvel aan een Avengers vs X-Men film?

Nu de Disney/Fox deal naar verwachting later deze maand helemaal rond zal zijn, heeft Marvel Studios binnenkort de vrijheid om de X-Men in het MCU te voegen. De reden waarom fans enthousiast zijn over deze ontwikkeling is het vooruitzicht om eindelijk de Marvel mutanten het scherm te zien delen met de Avengers. Het is de bedoeling dat Kevin Feige en zijn team een ​​aantal cross-over projecten in ontwikkeling hebben.

Volgens een bron van de site We Got This Covered is een grootste Avengers vs. X-Men-film momenteel een mogelijkheid. Hoewel de bron geen specifieke details bevat over de aard van deze cross-over, voegde de bron toe dat Marvel Studios “will begin building to it” zodra de fusie compleet is. Dit suggereert dat de X-Men misschien een paar losse projecten zullen hebben die leiden naar een grote crossover. Een trage opbouw zou ook logisch zijn aan de Avengers kant, aangezien Disney het team een ​​rustpauze wil bieden nadat ze twee films hebben gehad in de loop van twee jaar.

Het valt nog te bezien wat het plan is van Marvel Studios om de X-Men in het MCU te brengen. We zullen er waarschijnlijk pas achter komen na Avengers: Endgame, die op 26 april verschijnt en het huidige tijdperk ten einde brengt. Bovendien, met de Fase 3-finale van Marvel die naar verwachting dient als een zwanenzang voor enkele Phase 1-helden, is de kans groot dat de line-up voor de volgende Avengers-film heel anders zal zijn. Al met al lijkt de toekomst van de franchise nog steeds mysterieus, maar net zoals Avengers: Endgame de laatste fase van het MCU afsluit, wordt verwacht dat X-Men: Dark Phoenix hetzelfde doet voor de X-Men.