Werkt Marvel Studios aan een nieuw Ghost Rider project

Naar verluidt is er een nieuw Ghost Rider project in ontwikkeling bij Marvel Studios. Nicholas Cage nam oorspronkelijk de rol van Johnny Blaze op zich in de eerste filmadaptatie en het vervolg Spirit of Vengeance. Beide films zijn gemaakt onder de paraplu van Sony, maar de rechten zijn sindsdien teruggegaan naar Marvel Studios, die het personage opnieuw introduceerde in seizoen drie van Agents of S.H.I.E.L.D. met Gabriel Luna in de rol. Luna’s optreden werd geprezen door Marvel-fans en een spin-off serie op Hulu  zou in ontwikkeling zijn.

Nu lijkt het erop dat Marvel Studios-baas Kevin Feige op zoek is naar een nieuwe versie van Ghost Rider. Helaas zal Luna waarschijnlijk niet in de titelrol spelen, hoewel het op dit moment onduidelijk is wie de rol zal spelen en of dit voor het grote scherm is of voor Disney+. Dat gezegd hebbende, wordt aangenomen dat Feige op zoek is naar de originele Johnny Blaze-versie van het personage voor het Marvel Cinematic Universe.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness zou de plek kunnen zijn om Johnny Blaze opnieuw te introduceren. Dat is niet officieel bevestigd, maar het zou logisch zijn om te matchen met de strips. Stephen Strange en Ghost Rider hebben het allebei opgenomen tegen Nightmare, de slechterik van het vervolg.

Ghost Rider is een favoriet van Marvel Comics-fans, dus het zal interessant zijn om te zien of het personage echt naar het Marvel Cinematic Universe komt.