Wes Ball over nieuwe Planet of the Apes-film

Regisseur Wes Ball heeft zich opgezadeld met de ontmoedigende taak om de recente Planet of the Apes trilogie op te volgen, maar hij zegt zelf (via zijn Twitter-account) een goed idee te hebben over welke kant de serie op moet gaan. Hij vertelde:

“I’ll say this about Apes. I grew up on the original and absolutely love the previous trilogy. I would only do this if I felt I could offer something special while still honoring what’s come before. We have something that’s shaping up to be an awesome chapter to this franchise. It also doesn’t hurt I’m friends with all the folks behind these movies.”

Gebaseerd op de Franse roman van Pierre Boulle, zag het verhaal de opkomst van intelligente apen die in opstand kwamen tegen mensen mensen. De filmfranchise begon in 1968 begon met Planet of the Apes met Charlton Heston als astronaut die landde op een planeet waarin hij een apenbeschaving vindt die heerst over primitieve mannen en vrouwen. De originele film was een groot kritisch en commercieel succes en bracht in de jaren ’70 talloze vervolen en een tv-serie voort.

In 2001 maakte Tim Burton een remake met Mark Wahlberg in de hoofdrol. Tien jaar later startte met Rise Of The Planet Of The Apes van regisseur Matthew Reeves een nieuwe serie, waarin Andy Serkis met behulp van de motion capture-techniek chimpansee Caesar speelde.

De nieuwe film zou zich nog in een heel vroeg stadium van ontwikkeling bevinden. Het is dan ook nog niet duidelijk of het verhaal de gebeurtenissen van de derde en laatste film uit Reeves’ reeks, War For The Planet Of The Apes, opvolgt, of dat het project meer gebaseerd wordt op de films uit de jaren 60 en 70.