Whitney Houston biopic I Wanna Dance With Somebody in ontwikkeling

Volgens Deadline werkt Academy Award-winnende scenarioschrijver Anthony McCarten (Darkest Hour, Bohemian Rhapsody) momenteel aan een geheel nieuwe biografische film getiteld I Wanna Dance With Somebody, waarin het leven van de overleden legendarische zangeres Whitney Houston centraal staat. Bovendien is The Photograph-regisseur Stella Meghie al onderhandelingen begonnen om de biopic te regisseren.

Na 7 studioalbums, 6 Grammy-overwinningen, 9 wereldtours en talloze gedenkwaardige hitnummers, wordt Whitney Houston nog steeds beschouwd als een van de meest iconische en invloedrijke artiesten aller tijden. Zelfs na haar voortijdige dood acht jaar geleden op 48-jarige leeftijd, blijft haar nalatenschap voortleven. Ze verdiende ook de titel van meest bekroonde vrouwelijke artiest aller tijden door het Guinness World Records en is nog steeds een van de best verkochte muziekartiesten aller tijden met 200 miljoen verkochte platen wereldwijd.

Houston is ook bekend vanwege haar acteerdebuutfilm The Bodyguard met Kevin Costner in 1992, toen de film de op één na best scorende ter wereld was. De soundtrack werd ook het best verkochte soundtrackalbum aller tijden met het nummer ‘I Will Always Love You.”

I Wanna Dance With Somebody, een titel die is afgeleid van een van de iconische nummers van Houston, wordt geproduceerd door Grammy-winnende producer Clive Davis, degene die Houston had geholpen haar eerste platencontract bij Arista Records te ondertekenen toen ze 19 jaar oud was. De film is een coproductie van The Whitney Houston Estate en Primary Wave. Pat Houston, de voormalige manager en schoonzus van de overleden zangeres, zal ook als producer dienen samen met Primary Wave’s Larry Mester en Denis O’Sullivan.

Whitney Houston werd geboren op 9 augustus 1963 in Newark. In 1992 trouwde Whitney met haar man Bobby Brown en een jaar later werd hun dochter Bobbi Kristina geboren. De relatie tussen de twee ging niet altijd over rozen en er was veel drugs in het spel. Na 14 jaar huwelijk besloten ze om te gaan scheiden. Op 11 februari 2012 werd Whitney dood gevonden in het bad van een suite in het Beverly Hills Hotel. Op 31 januari 2015 werd haar dochter, Bobbi Kristina, ook bewusteloos in bad gevonden. Hierna heeft ze een half jaar in coma gleden. Op 26 juli 2015 is ook zij overleden.