Wicked filmadaptatie voor onbepaalde tijd uitgesteld

Universal Pictures heeft aangekondigd dat Illumination’s Minions: The Rise of Gru nu aanstaande zomer op 2 juli 2021, in de bioscoop zal verschijnen. Dat betekent dat Sing 2, dat oorspronkelijk op 2 juli zou uitkomen, naar 22 december 2021 is geschoven. Dat betekend dat die film de releasedatum heeft overgenomen van de Wicked filmadaptatie. Volgens Deadline blijft Wicked nu ongedateerd.

De film was oorspronkelijk gepland om te verschijnen op 20 december 2019, maar Tom Hooper‘s Cats nam die datum over.

Het verhaal gaat over de belevenissen van twee jonge heksen, Glinda en Elphaba, die respectievelijk de Goede Heks van het Noorden en de Valse Heks van het Westen zullen worden. Het verhaal vormt een ‘prequel’ op L. Frank Baum’s klassieker The Wizard of Oz.

De Wicked film wordt op het scherm gebracht door regisseur Stephen Daldry (Billy Elliot) en producer Marc Platt (Into the Woods, Bridge of Spies). De driemaal Tony Award-winnende musical is een adaptatie van de bestseller-roman van Gregory Maguire, “Wicked: The Life and Times of the Wicked Witch of the West”. Het stuk is geschreven door Winnie Holzman (My So-Called Life) en drievoudig Oscar-winnende componist en tekstschrijver Stephen Schwartz (Godspell, Pippin), die ook samenwerken aan de aanpassing van het scenario.

Wicked wordt geproduceerd op Broadway door Platt, Universal Stage Productions, de Araca Group, Jon B. Platt en David Stone.