Win 5000 euro productiebudget bij ShortsTV op NFF2016

Win 5000 euro productiebudget bij ShortsTV op NFF2016ShortsTV, hét tv-kanaal voor korte films, is ook dit jaar aanwezig tijdens het Nederlands Film Festival met de kans om je nieuwe korte-filmproject te pitchen tijdens de wedstrijd The Pitch. De winnaar krijgt €5.000,- productiebudget plus professionele begeleiding door ShortsTV om de korte film op tv te krijgen.

The Pitch op NFF 2016 is de lustrumeditie; de vijfde keer dat ShortsTV deze internationale competitie op het Nederlands Film Festival organiseert. In de voorbije jaren deden honderden Nederlandse filmmakers aan The Pitch mee, waaronder Job, Joris & Marieke, Jonathan Herzberg (winnaar 2015) en Rob Lücker, wiens DAS WAD een jaar ná The Pitch opgenomen werd in de festivalselectie – en een Gouden Kalf voor Beste Korte Film won!

The Pitch

The Pitch bestaat uit drie rondes. De deadline voor de eerste ronde is op zondag 28 augustus. Dan worden alle inzendingen door ShortsTV beoordeeld en worden de tien beste inzendingen geselecteerd voor het festival. Deze selectie wordt donderdag 1 september bekendgemaakt.

De tweede ronde eindigt op 25 september. De 10 geselecteerde deelnemers pitchen in één minuut hun idee op camera tijdens het NFF. Alle resulterende video’s worden door juryleden van NFF en ShortsTV beoordeeld, waarna er 5 geselecteerd worden voor de finale.

De derde ronde is de Live Finale, op 27 September. De 5 finalisten krijgen ieder 1 minuut om hun idee aan jury en publiek te pitchen. Na de pitch worden ook de reels aan jury en publiek getoond, gevolgd door een Q&A. Vervolgens kiest de jury een winnaar!

Wil jij ook jouw pitch in première zien gaan?

Meld je dan vóór zondagavond (middernacht) 28 augustus aan! Regels en aanmelden, zie de website van ShortsTV.

[youtube i_ZI0EsFasI]