WK online bekijken: stream met een VPN

In november 2022 is het weer zover; het wereldkampioenschap voetbal komt er weer aan. Deze keer wordt het kampioenschap gehouden in Qatar. Op 21 november begint de openingsceremonie en trappen onze jongens de openingswedstrijd af. Daarom is het extra bijzonder om vanaf het begin elke wedstrijd te bekijken. Het is nog nooit eerder gebeurd dat het WK in een Arabisch land wordt gehouden, maar Qatar heeft nu de primeur. Omdat het er in de zomer erg warm is, vinden de wedstrijden pas tegen de winter plaats. Het WK wordt het kortste wereldkampioenschap in 44 jaar tijd, want het voetballen gebeurt in slechts 28 dagen. Lees hier meer omtrent WK online bekijken.

Online het WK kijken

Juist vanwege het zeer korte WK is het extra aantrekkelijk om geen wedstrijd meer te missen. We willen immers onze jongens live in actie zien en weten wat onze bondscoach voor ons in petto heeft om ons naar de beker te loodsen. En natuurlijk willen we graag weten wie onze tegenstanders zijn in de (halve) finales. Juist om deze reden mis je geen moment meer door altijd en overal te kijken naar het WK voetbal. Maar dat kan soms nog best lastig zijn, want op vakantie is het vaak niet mogelijk om naar de gebruikelijke stream te kijken. Het is erg jammer om zo’n belangrijke wedstrijd te missen. Er zijn verschillende manieren om alsnog naar het WK voetbal te kijken. Het liefst met een VPN, want zo is het niet nodig om op foute websites terecht te komen.

Manieren om naar het WK te kijken

Het wereldkampioenschap voetbal voor mannen noemen we ook wel de FIFA World Cup. Daarom zijn er heel wat landen in de wereld die de wedstrijden uitzenden. Maar vaak hebben Nederlandse kijkers een voorkeur voor het Nederlands commentaar. Het is immers niet leuk om naar een wedstrijd te kijken op de Franse camping met commentaar waar maar weinig Nederlanders iets van begrijpen. Er zijn verschillende manieren om naar het WK te kijken.

Bijvoorbeeld door met een VPN naar een WK stream te kijken. Het is mogelijk om gewoon naar de Nederlandse uitzendingen te kijken door een VPN te gebruiken. De gebruiker maakt dan verbinding met de Nederlandse servers van de aanbieder, waardoor het IP-adres verandert naar een Nederlands IP-adres. Dat is ideaal op vakantie, want daardoor is het mogelijk de wedstrijden te volgen zoals men dat normaal thuis op de bank zou doen. En anders is het mogelijk om mee te kijken naar een gratis, lokale stream. Maar let op: het commentaar is dan ook in een buitenlandse taal en daardoor niet altijd gemakkelijk te volgen.

Kijken naar lokale televisie

Kijken naar lokale televisie is een stuk minder leuk wanneer men de taal niet spreekt. Maar als dat geen probleem is, is het niet nodig om het WK voetbal te streamen. In Nederland worden de wedstrijden uitgezonden door de NOS, maar in Duitsland bijvoorbeeld door ARD en ZDF. ITV zendt de wedstrijden uit in het Verenigd Koninkrijk. Door naar een café te gaan of de televisie op locatie aan te zetten, is het erg eenvoudig om het WK voetbal te volgen. Maar let op: het commentaar is dus in de lokale taal. Dat kan ook juist het extra leuk maken: het Nederlandse commentaar wordt niet door alle kijkers even gewaardeerd.

Nederlandse stream kijken met een VPN

Wie toch erg gehecht is aan de Nederlandse televisie, kan uiteraard ook de Nederlandse stream in het buitenland bekijken. Bijvoorbeeld omdat de gewenste stream van de FIFA in een bepaald land niet werkt. Wie een lopend abonnement heeft op een Nederlandse dienst, kan deze vaak in het buitenland niet bekijken. Maar het is wel mogelijk om hiervoor een VPN te gebruiken. De VPN wijzigt de locatie naar een Nederlands IP-adres. Daardoor lijkt het voor de aanbieder alsof de kijker gewoon in Nederland is.

Om deze reden is het vaak mogelijk om alsnog op een andere locatie naar de uitzendingen van de NOS te kijken. Een VPN kost hooguit een paar euro per maand en is gemakkelijk in te stellen. Het is daarna mogelijk om het WK voetbal te kijken op bijvoorbeeld een computer, laptop, smartphone of tablet.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter