Women of the Movement vanaf 13 juli bij Ziggo Movies & Series

Women of the Movement is vanaf 13 juli 2022 te zien bij Ziggo Movies & Series. De serie draait om Mamie Till-Mobley, gespeeld door Adrienne Warren, die haar leven wijdde aan het zoeken naar gerechtigheid voor haar vermoorde zoon Emmett, gespeeld door Cedric Joe. Tonya Pinkins speelt ook mee als Alma Carthan, de grootmoeder van Emmett.

Women of the Movement bij Ziggo

De serie draait om Mamie Till-Mobley, een jonge moeder met zachte stem in Chicago, die haar eigen leven op het spel zette om gerechtigheid te zoeken voor haar zoon Emmett na zijn brute moord in Jim Crow South. Mamie was niet bereid om zijn moord uit de krantenkoppen te laten verdwijnen en koos ervoor om haar pijn op het wereldtoneel te dragen en zo de burgerrechtenbeweging zoals we die nu kennen aan te wakkeren.

De hoofdrollen worden gespeeld door Adrienne Warren, Tonya Pinkins, Gary Basaraba, Cedric Joe, Glynn Turman, Ray Fisher, Chris Coy, Julia McDermott, Carter Jenkins.

Women of the Movement is een historische dramaminiserie die op 6 januari 2022 in première ging op ABC. De reeks is gemaakt door Marissa Jo Cerar en gebaseerd op het boek Emmett Till: The Murder That Shocked the World and Propelled the Civil Rights Movement van Devery S. Anderson. In augustus 2021 werd tijdens de postproductie ook het boek Death of Innocence: The Story of the Hate Crime That Changed America van Mamie Till-Mobley en Christopher Benson aan het project toegevoegd.

Women of the Movement is vanaf 13 juli 2022 te zien bij Ziggo Movies & Series.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter