Wordt Mission Impossible 7 & 8 het afscheid van Tom Cruise?

Mission: Impossible 7 & 8 worden naar verluidt gepland als het vertrek van Tom Cruise uit de franchise, waardoor ze zijn laatste optredens als Ethan Hunt zijn.

Cruise heeft al meer dan 20 jaar succes met zij rol als IMF-agent Ethan Hunt na het debuut van Mission: Impossible in 1996. Sindsdien heeft hij de rol nog vijf keer op zich genomen. Paramount besloot eerder dat er nog twee sequels komen, geregisseerd door Christopher McQuarrie en met Cruise in de hoofdrol.

De plannen voor Mission: Impossible 7 en Mission: Impossible 8 waren echter niet gemakkelijk te realiseren. De films zouden begin 2020 een back-to-back-opname starten, maar COVID-19 lockdowns belemmerden de opnames. Hoewel het eerste vervolg de productie heeft afgerond, moet Mission: Impossible 8 nog van de grond komen. Dit heeft Paramount gedwongen om de films die oorspronkelijk waren gepland voor 2021 en 2022, herhaaldelijk uit te stellen. Ze zullen nu in respectievelijk 2023 en 2024 verschijnen. De films zullen zowel het afscheid van Cruise als een culminatie voor de hele serie zijn.

Volgens  Variety moeten de films worden gezien als een hoogtepunt van de franchise en de individuele reis van Ethan Hunt erin. Plotdetails over de films worden nog geheim gehouden, dus het is onduidelijk tegen welke dreiging Ethan Hunt het moet opnemen.

Mission Impossible met Tom Cruise

De Mission: Impossible franchise omvat bijna 25 jaar en zes films, beginnend met bescheiden succes van de eerste twee films voordat de franchise een grimmiger en explosievere kant op ging, waarbij elke film steeds betere beoordelingen kreeg dan zijn voorganger.

Naast Tom Cruise zijn er rollen voor Pom Klementieff (Guardians of the Galaxy Vol. 2), Shea Whigham (Joker), Henry Czerny (Ready or Not) en Hayley Atwell (Avengers: Endgame). Terugkerende castleden zijn Rebecca Ferguson (Doctor Sleep), Simon Pegg (Ready Player One), Nicholas Hoult (Mad Max: Fury Road, X-Men franchise, Tolkien) en Ving Rhames (Pulp Fiction).

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter