Yara Shahidi is Tinkerbell in live-action Peter Pan

Disney volgens Deadline Yara Shahidi gecast in de rol van Tinkerbell in de aankomende Peter Pan live-action adaptatie. De 20-jarige actrice voegt zich bij een cast met onder meer tweevoudig Oscar-genomineerde Jude Law (The Third Day) als de beruchte Captain Hook en nieuwkomers Alexander Molony en Ever Anderson.

Yara Shahidi als Tinkerbell 

Peter & Wendy, voor het eerst gepubliceerd in 1911, vertelt het verhaal van de jongen die nooit opgroeit met de naam Peter Pan terwijl hij Wendy Darling ontmoet en haar samen met haar broers John en Michael meeneemt naar het magische eiland Neverland. Daar ontmoeten ze de Lost Boys en Tinkerbell, gevolgd door vele gevaarlijke avonturen tegen Peter’s levenslange aartsvijand Captain Hook.

J.M. Barrie’s iconische verhaal is een paar keer verfilmt, waaronder Steven Spielberg’s Hook uit 1991 met Robin Williams en Julia Roberts; en de coming-of-age-film van 2003 met Jeremy Sumpter en Rachel Hurd-Wood, die waarschijnlijk de meest bekend is; en de meest recente, Joe Wright’s 2016 Pan met Hugh Jackman in de hoofdrol. Disney’s animatiefilm Peter Pan uit 1953 is echter de meest populaire bewerking van het verhaal gebleven.

Peter & Wendy zal worden geregisseerd door David Lowery (Pete’s Dragon, The Green Knight) op basis van een scenario door Toby Halbrooks. Het project zal deel uitmaken van Disney’s groeiende reeks live-action films, waaronder The Little Mermaid en Pinocchio.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter