Yellowstone krijgt derde seizoen, met Josh Holloway

Deadline meldt dat het vlaggeschipdrama van Paramount Network, Yellowstone, een derde seizoen zal krijgen. Het nieuws kwam op de dag dat het tweede seizoen in première ging. Daarnaast is aangekondigd dat Josh Holloway aan de cast is toegevoegd.

Holloway, die ook het best bekend staat om zijn rol als James “Sawyer” Ford in de ABC-mysterieserie Lost, zal de rol op zich nemen van het terugkerende personage Roarke Carter. Hij wordt beschreven als “a handsome, charming, shaggy-haired hedge fund manager with ambitious plans in Montana.”

Het eerste seizoen van het drama trok gemiddeld 5,1 miljoen kijkers per aflevering, waarmee het de best bekeken nieuwe serie van 2018 is. Yellowstone heeft een hoofdrol voor Oscar-winnaar Kevin Costner en is mede-gemaakt door de veelgeprezen, Oscar-genomineerde scenarioschrijver Taylor Sheridan (Wind River, Hell of High Water) en John Linson.

De cast bestaat ook uit Luke Grimes, Kelly Reilly, Wes Bentley, Cole Hauser, Kelsey Asbille, Brecken Merrill, Jefferson White en Gil Birmingham.

Tweevoudig Academy Award-winnaar Kevin Costner schittert als John Dutton, de patriarch van de familie die de grootste aaneengesloten ranch in de Verenigde Staten bestuurt. Hij is onder constante aanvallen van degenen waaraan het land grenst – landontwikkelaars, een Indiaas reservaat en het eerste nationale park van Amerika. Het is een intense studie van een gewelddadige wereld, verre van media-aandacht – waar grond ontwikkelaars miljarden opleveren en politici worden gekocht en verkocht door ‘s werelds grootste olie- en houtbedrijven. Waar drinkwater vergiftigd wordt en onopgeloste moorden geen nieuws is. Ze zijn een gevolg van het leven aan de nieuwe grens. Het is het beste en het slechtste van Amerika gezien door de ogen van een familie die beide vertegenwoordigt.

 Seizoen 2 van Yellowstone start op 19 juni op Paramount Network.