Yellowstone prequel series heeft als titel 1923

De Yellowstone prequel serie 1923 gaat over de Dutton-familie en volgt de volgende twee generaties in hun poging om te overleven in een economisch gehavend Amerika.

Yellowstone, met Kevin Costner in de hoofdrol, werd eerder al verlengd voor een vijfde seizoen. De serie is bijzonder populair en het aanhoudende succes leidde er al toe dat Paramount de prequelserie 1883 ontwikkelde die eveneens een groot succes is geworden op de streamingdienst Paramount+. Verder zijn er nog twee, 6666 en 1923, in de maak.

De serie 1932 wordt mede ontwikkeld door Taylor Sheridan en John Linson en focust zich, net als andere delen, op de ontwikkelingen en geschiedenis van de familie Dutton. ViacomCBS meldt dat Harrison Ford en Helen Mirren de hoofdrollen gaan spelen. Het is nog niet bekend welke rollen ze krijgen.

De serie is een vervolg op de Yellowstone-prequel 1883, die een generatie van de familie Dutton volgde terwijl ze door het land verhuisden om zich in Montana te vestigen. Het verscheen op Paramount+ in december 2021 en had hoofdrollen voor Tim McGraw, Faith Hill en Sam Elliott.

1923 serie

1923 richt zich op de volgende twee generaties van de familie Dutton terwijl ze worstelen om historische droogte, wetteloosheid en verboden, en een epidemie van veediefstal te overleven. Ze vochten allemaal onder de wolk van de grote depressie van Montana, die bijna een decennium aan de natie voorafging. De serie gaat ook in op het einde van de Eerste Wereldoorlog, die plaatsvond in 1918.

Tanya Giles, hoofd programmering ViacomCBS Streaming, vertelde:

“The incredible storytelling and stellar performances behind 1883 have fueled phenomenal new records for Paramount+. Promoting the series through linear sampling on the Paramount Network during their latest record-breaking season of ‘Yellowstone’ further enabled us to introduce Sheridan’s loyal audience to this fantastic new series. We look forward to bringing fans even more of the Duttons’ origin story.”

Chris McCarthy, president en CEO van ViacomCBS Media Networks en MTV Entertainment Studios, zei:

“While most shows franchise near the end of their run, we seized the opportunity to franchise in real time, to drive record growth for both streaming and linear properties, proving the power of ViacomCBS’ differentiated model. With the brilliant mind and gifted storytelling of Taylor Sheridan, we have created an entirely new world to explore with 1883 while expanding ‘Yellowstone,’ and with 1932 we will open up a new chapter in this rapidly growing universe.”

De serie 1923 zal in december debuteren op Paramount+. Sheridan creëerde de serie en is uitvoerend producent samen met John Linson, Art Linson, David C. Glasser, Ron Burkle, Bob Yari en Ben Richardson. MTV Entertainment Studios, 101 Studios en Bosque Ranch Productions produceren.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter