Zac Efron als Jack Sparrow in Pirates 6?

Johnny Depp verscheen in vijf films uit de Pirates of the Caribbean-franchise als Captain Jack Sparrow. In 2017 verscheen de vijfde film in de reeks, namelijk Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales / Salazar’s Revenge. Dit moet Depps laatste optreden zijn in de rol. Vervolgens is er gesproken over een reboot of aangepast vervolg. Er werd al gesproken over een R-rated vervolg, een vervolg met een vrouwelijke hoofdrol en nu is er het gerucht dat Zac Efron de rol van Depp moet overnemen. Pop Crush schreef:

Disney is eyeing Efron along with a few other actors for the role of the younger version of Captain Jack. The new project will allegedly feature both new and old characters from the franchise.

Diverse media melden dat Efron (High School Musical, The Beach Bum, Baywatch, The Greatest Showman) in beeld is voor de rol in de filmreeks. Hij zou ook Jack Sparrow moeten gaan spelen.

In februari werd onthuld dat Deadpool schrijvers Rhett Reese en Paul Wernick niet langer het volgende deel van de Pirates of the Caribbean-franchise zouden schrijven. Al vervangers zijn Ted Elliott en Craig Mazin ingehuurd om het verhaal van de zesde film te schrijven.

Elliott is een veteraan van de Pirates-films, die de eerste vier films heeft geschreven met zijn voormalige partner Terry Rossio. Hij schreef ook de originele AladdinThe Mask of Zorro, Shrek en de meer recente The Lone Ranger. Mazin is geen onbekende in franchisewerk, hij heeft Scary Movie 3 & 4The Hangover Part II & III en The Huntsman: Winter’s War geschreven. Hij ontving onlangs lof voor het schrijven van HBO’s Chernobyl.