Zesdelige dramaserie Onze Straat vanaf 8 januari op NPO 3

Vanaf 8 januari kijk je naar Onze Straat, hét nieuwe talentontwikkelingstraject voor fictieregisseurs en scenaristen. De serie is de opvolger van de Centraal en One Night Stand-films en is een initiatief van NTR, BNNVARA en VPRO, NPO-fonds, Nederlands Filmfonds en CoBO.

Op straat komt iedereen elkaar tegen. In de straat wordt geleefd, gewerkt en contact gemaakt. Het is een plek waar verschillende generaties en culturen worstelen met de kwesties van nu. Achter elke deur schuilt een ander verhaal. Onze Straat is een nieuwe dramaserie waarin het leven van bewoners van één en dezelfde straat centraal staan. Ieder met een eigen verhaal, ieder in dezelfde straat.

Onze Straat bestaat uit zes afleveringen van 45 minuten, alle gerealiseerd door een veelbelovend team van regisseur, scenarist en producent. De verhalen staan op zichzelf, maar de straat verbindt ze.

Onze Straat op NPO3

In Krassen (Hyo Soon Kaag) zien we hoe Bianca een zo onzichtbaar mogelijk bestaan leidt, totdat ze Anton tegenkomt die een magische kijk op het leven heeft. Mus gaat na de geboorte van zijn zoon de confrontatie aan met trauma’s uit zijn verleden in Cronos (Michael Midelkoop). Echo (Daphne Lucker) vertelt het verhaal van een meisje wiens buurjongetje haar zo aan haar overleden broertje doet denken, dat ze de realiteit uit het oog verliest. In Neontetra zie je het deels autobiografische verhaal van Emiel Sandtke (Vliegende Ratten), over de bijzondere band met zijn vader die aan Parkinson leidt. In May (Madja Amin) komt een man onverwachts voor de keuze te staan om zich te committeren aan het vaderschap, iets dat alles aan het wankelen brengt. De samenwerking tussen vader en zoon Eilander (Polyp en Op Zuid) brengt met Smartlap het verhaal van een aftakelende kroegbaas, wie de steeds sneller veranderende wereld niet kan bijbenen.

De serie Onze Straat is vanaf vrijdag 8 januari wekelijks te zien om 21.35 uur op NPO 3.

Onze Straat is hét nieuwe talentontwikkelingstraject voor fictieregisseurs en scenaristen. De serie is de opvolger van de Centraal en One Night Stand-films en is een initiatief van NTR, BNNVARA en VPRO, NPO-fonds, Nederlands Filmfonds en CoBO.

Afleveringen

08/01 Krassen (Hyo Soon Kaag) – Family Affair Film
In Krassen zien we hoe Bianca een zo onzichtbaar mogelijk bestaan leidt, totdat ze Anton tegenkomt die een magische kijk op het leven heeft.

15/01 Cronos (Michael Midelkoop) – Family Affair Film
Mus gaat na de geboorte van zijn zoon de confrontatie aan met trauma’s uit zijn verleden in Cronos (Michael Midelkoop).

22/01 Echo (Daphne Lucker) – Keplerfilm
Echo vertelt het verhaal van een meisje wiens buurjongetje haar zo aan haar overleden broertje doet denken, dat ze de realiteit uit het oog verliest.

29/01 Neontetra (Emiel Sandtke) – Room for Film
In Neontetra zie je het deels autobiografische verhaal van Emiel Sandtke (Vliegende Ratten), over de bijzondere band met zijn vader die aan Parkinson leidt.

05/02 May (Madja Amin) – Halal
In May komt een man onverwachts voor de keuze te staan om zich te committeren aan het vaderschap, iets dat alles aan het wankelen brengt.

12/02 Smartlap (David Eilandere) – New Amsterdam Film
De samenwerking tussen vader en zoon Eilander (Polyp en Op Zuid) brengt met Smartlap het verhaal van een aftakelende kroegbaas, wie de steeds sneller veranderende wereld niet kan bijbenen.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter