Ziekenhuis serie ER vanaf 17 juli op HBO Max

De ziekenhuisserie ER is vanaf 17 juli 2022 te zien op HBO Max. De serie bestaat uit vijftien seizoenen en is het op één na langstlopende medische drama in de Amerikaanse televisiegeschiedenis, na Grey’s Anatomy, en het zesde langste medische drama ter wereld.

ER HBO Max

ER op HBO Max

ER gaat vooral over de levens van de mensen die in het ziekenhuis werken. Sommige van de plots in de serie strekken zich uit over meerdere seizoenen. In de lange tijd dat de serie al loopt zijn er veel personages vertrokken en veel bijgekomen. Naast de persoonlijke levens van het personeel staan in elke aflevering verschillende patiënten centraal. Daarbij komen ook thema’s als euthanasie, homoseksualiteit en kindermisbruik aan bod.

De hoofdrollen in de serie worden gespeeld door o.a. Anthony Edwards, George Clooney, Sherry Stringfield, Noah Wyle, Julianna Margulies, Eriq La Salle, Gloria Reuben, Laura Innes, Maria Bello, Alex Kingston, Kellie Martin, Paul McCrane, Goran Visnjic, Michael Michele, Erik Palladino, Maura Tierney, Ming-Na Wen, Sharif Atkins, Mekhi Phifer, Parminder Nagra, Linda Cardellini, Shane West, Scott Grimes, John Stamos, David Lyons, Angela Bassett.

ER is gebaseerd op het boek van Michael Crichton die zijn eigen ervaringen als student geneeskunde hierin verwerkte. De serie was oorspronkelijk van september 1994 tot en met april 2009 gedurende vijftien seizoenen te zien en was hiermee de langstlopende dramareeks van zender NBC na Law & Order. ER won in totaal 120 televisieprijzen, waaronder 23 Primetime Emmy Awards, een Golden Globe, een BAFTA Award, een Peabody Award, negen People’s Choice Awards, acht Screen Actors Guild Awards, zes Image Awards en een Zilveren Televizier-Tulp.

ER is vanaf 17 juli 2022 te zien op HBO Max.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter