De Openbaring vanaf 5 mei in de bioscoop

De zwart-komische thriller De Openbaring van Chris W. Mitchell (De Poel) met in de hoofdrollen Victor Löw (Prooi, Michiel de Ruyter, Daglicht), Leny Breederveld (De Luizenmoeder) en Monic Hendrickx (Penoza, Ferry, De Belofte van Pisa) opent op 21 april het genrefilmfestival Amsterdamned 2022 in de Melkweg Cinema. De Openbaring is vanaf 5 mei in de bioscoop te zien.

De Openbaring

De overbezorgde Jacob (Victor Löw) raakt zijn baan kwijt en trekt aan het begin van de eerste coronalockdown in bij zijn alleenstaande moeder (Leny Breederveld). Hij wil haar koste wat kost beschermen tegen het virus. Beiden zijn nog in rouw na het recente overlijden van Jacobs vader. Al snel blijkt echter dat de geobsedeerde zoon waarschijnlijk een groter gevaar voor zijn moeder is dan het virus. Terwijl zijn zus Magda (Monic Hendrickx) met lede ogen toekijkt, raakt Jacob onder invloed van een online complottheoreticus en draait langzaam maar zeker volledig door.

Dat Victor Löw de rol van Jacob, een man in grote verwarring, zou moeten spelen stond vast. De Openbaring is namelijk de reïncarnatie van een project waaraan Victor en coproducent Jan Doense samen jarenlang werkten, maar dat nooit van de grond kwam omdat het te bizar was. Tijdens de coronapandemie vielen de puzzelstukjes op hun plaats en kon De Openbaring met de enthousiaste steun van het Nederlands Filmfonds in recordtijd gefinancierd en gerealiseerd worden. Leny Breederveld speelde tien jaar geleden op het Binger Filmlab al eens een scène uit het toenmalige scenario. Zij was en bleef de eerste keuze voor de rol van Jacobs moeder. Monic Hendrickx werd benaderd voor de rol van Magda, Jacobs zuster. Peter Bolhuis nam de rol van Jacobs vader voor zijn rekening.

De Openbaring is geproduceerd door Make Way Film (Monique van Kessel) en Film Events (Jan Doense). De film is geschreven en geregisseerd door Chris W. Mitchell.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

Exit mobile version