Peter Solvani | De comicsfreak

Over mij

Als geboren en getogen Nijmegenaar, ben ik van kleins af aan een film liefhebber. Natuurlijk ging ik als klein kind, net als iedereen, al vroeg naar de bioscoop voor de Disney tekenfilms en met mijn vader was het natuurlijk niet anders. In Nijmegen had je 4 bioscopen, maar diegene die mij het sterkst bij is gebleven was het Luxor Theater op de hoek van de Bloemerstraat en Doddendaal. Een ouderwets theater dat was omgetoverd tot een bioscoop. Een heus podium met zware donker rode doeken aan de zijkanten van het witte doek. Tevens was het voorzien van zeer ruime en comfortabele stoelen.

Mijn eerste, echte ‘live-action’ film, die ik me kan heugen, was Star Wars (1977) van George Lucas. Een indrukwekkende belevenis, vooral gezien mijn jonge leeftijd, en vanaf dat moment was ik helemaal verknocht aan films op het grote witte doek en daar is eigenlijk niets meer aan veranderd. Gedurende de jaren werd toch het ‘kleine’ scherm interessanter, omdat deze toegankelijker was, maar de liefde voor het witte doek was nooit verdwenen. Nee, de liefde en honger naar nieuwe films nam zelfs toe, maar er waren nu andere middelen. Het internet. Mijn ‘honger’ werd toen gestild door het downloaden, maar na een tijdje wens je meer kwaliteit dan kwantiteit. Helemaal nu de 3D technologie toe begon te nemen in films. Dus ging ik zoeken naar mogelijkheden om de 3D-honger kwantitatief tevreden te stellen en zo kwam ik bij de Pathe Unlimited Goldcard uit. Voor een maandelijks bedrag de gehele maand gratis naar de film. Ideaal, mag ik wel zeggen.

Rol bij E-Hoek

  • Website eigenaar
  • Recensent
  • Interviewer

Lees hier de artikelen van Peter Solvani.