Sandro Algra | De video meester

“Life isn’t just about passing on your genes. We can leave behind much more than just DNA. Through speech, music, literature and movies… what we’ve seen, heard, felt… anger, joy and sorrow… these are the things I will pass on. That’s what I live for. Earth may not be forever, but we still have the responsibility to leave what traces of life we can.”

Solid Snake, Metal Gear Solid 2: Sons of Libery

Over mij

De eerste film die een vrijblijvende indruk op mij maakte was Fantasia (1940), voor een groot deel heeft die film mijn toekomstige interesses bepaald. Als 3-jarige maakte ik kennis met klassieke muziek, animatie en de kracht van het medium film.

Films en tv-series zijn altijd een belangrijk onderdeel van mijn leven geweest, zo was ik als kind erg fan van Japanse anime. Als tiener kreeg ik de smaak van klassieke films te pakken: mijn favoriete genres waren Gangster drama’s, Spaghetti Westerns en Samurai films. Tijdens mijn middelbare school periode kreeg ik het idee om van mijn film-obsessie een full-time hobby, of zelfs een carrière te maken. Ik begon met het schrijven van mijn eigen verhaaltjes in mijn schrift. Wat volgde was het tekenen van stripverhalen en het monteren van mijn eigen video’s. In 2013 sloot ik me aan bij het team van Filmhoek (nu E-Hoek). Dit kanaal geeft me de vrijheid om te schrijven over mijn favoriete onderwerpen en ook te experimenteren met het maken van mijn eigen videoproducties en strips.

Volg mij

Rol bij E-Hoek

  • Website beheerder
  • Redacteur
  • Video producent van het rubriek Dutch Angle
  • Recensent
  • Blogger
  • Striptekenaar

Lees hier de artikelen van Sandro Algra.