Acteur Abe Vigoda overleden

Acteur Abe Vigoda overleden

De 94-jarige acteur Abe Vigoda is dinsdag 26 januari in zijn slaap overleden. Hij werd in 1921 geboren in Brooklyn, New York als zoon van Joodse immigranten uit Rusland. Hoewel hij sinds zijn tienerjaren op toneel al veel acteerde brak hij pas in 1972 door op het witte doek met de rol van Salvatore Tessio in The Godfather. In 1975 werd hij ook bekend op tv als detective Sgt. Phil Fish in de sitcom Barney Miller, en later kreeg hij zijn eigen spin-off serie Fish.

Het is niet de eerste keer dat Vigoda in de media dood wordt verklaard. In 1982 publiceerde People magazine een artikel waarin hij “the late Abe Vigoda” werd genoemd. Dit misverstand verspreidde zich en heeft volgens de acteur hem zelfs werk gekost in de jaren 80. Het gerucht bleek een lange tijd wel een aanleiding voor grappen in de media. Zo zijn er websites en webbrowser extensies opgezet met het doel te vermelden dat de acteur nog leefde. Abe Vigoda’s Dead is een parodie op het punkrock nummer Bela Lugosi’s Dead.

In latere jaren was Vigoda vooral populair in reclamespotjes en op late-night tv. Zo was hij regelmatig te gast bij Late Night with Conan O’Brien. Andy Richter, O’Briens vaste gast, was een van de velen die Vigoda eerde op Twitter.

R.I.P. Abe Vigoda 1921– 2016