Black Panther is koning aan de Box Office

Marvel Studios‘ Black Panther is de koning in het wereldwijde box office met een geschatte opbrengst van $387 miljoen. De film opende met een geschatte $192 miljoen in eigen land. Dit bedrag is het hoogste debuut ooit voor een film in februari (verslaat Deadpool met $132,4 miljoen) en het vijfde hoogste openingsweekend aller tijden. Black Panther ontving een A + CinemaScore van het publiek.

De hoogst startende eerste solofilm is Spider-Man: Homecoming met $117,0 miljoen. De solofilm Iron Man 3 opende in 2013 nog met $174,1 miljoen. Maar het meest opvallende is dat er in het eerste weekend zelfs beter werd gescoord dan Avengers: Age of Ultron, die in 2015 tot $191,3 miljoen kwam. Slechts vier films wisten ooit beter te openen in het debuutweekend.

De film speelt zich af na de gebeurtenissen in Captain America: Civil War. T’Challa keert terug naar Wakanda, een gesloten maar technologisch geavanceerde Afrikaanse natie. Als koning moet hij het land leiden, maar blijkt hij te maken te hebben met pogingen van twee vijanden die het op de troon voorzien hebben. Aan Black Panther de taak om samen te werken met CIA-agent Everett K. Ross en leden dan de Dora Milaje – de elite-eenheden van Wakanda – om te voorkomen dat er oorlog uitbreekt.

In de hoofdrol zien we Chadwick Boseman als het titelpersonage. Daarnaast zijn er nog rollen voor Michael B. JordanLupita Nyong’oDanai GuriraForest WhitakerDaniel KaluuyaMartin Freeman, Angela Bassett, Letitia Wright, Winston Duke, Andy Serkis en Florence KasumbaBlack Panther wordt geregisseerd door Ryan Coogler en draait vanaf 14 februari 2018 in de bioscoop.