Blog | Bring on ClexaCon! | Deel 2 (Immy Verdonschot)

Dit jaar wordt voor de tweede keer ClexaCon gehouden: de lgbt+-conventie in Las Vegas die zich richt op het bouwen van een gemeenschap en samenbrengen van lgbtq-fans en contentmakers van over de hele wereld. Van 5 t/m 9 april ben ik dan ook te vinden in het Tropicana hotel in Las Vegas om verslag te doen van deze unieke conventie. In mijn vorige blog schreef ik al over de achtergrond en waarom deze conventie zo bijzonder is, maar in deze blog ga ik het hebben over alles wat er te zien en te doen is.

ClexaCon

Speed friending en een badge party

Nog voor het event eigenlijk echt van start gaat, wordt al volop de ruimte geboden om niet alleen in de juist sfeer te komen, maar meteen mensen te ontmoeten. Zo wordt op donderdagmiddag een ‘speed friending’ georganiseerd, met aansluitend een optreden, en kunnen bezoekers van 21+ deze feestelijke trend doorzetten tijdens de ‘badge pick-up party’ in de avond. Wie vaker naar weekendcons gaat, weet dat het soms uren kan duren voor je eindelijk je badge hebt. Daarom maakt ClexaCon er een gezellige gebeurtenis van met drankjes en muziek. Een geweldige manier om de conventie mee te beginnen. Daarnaast is er iedere avond nog een feestje, al is daar een apart (gekocht) kaartje voor verplicht.

Panels & workshops

Op vrijdag zal de conventie dan om 10.00u echt beginnen. Met fotoshoots, handtekeningensessies en natuurlijk workshops en panels. Want zoals gezegd, draait de hele conventie om de juiste mensen uit de industrie samen te brengen als ook fans hun idolen te laten ontmoeten. Zo staan in ieder geval de panels ‘Lost Girl Reunion’, ‘Wynonna Earp’, ‘WayHaught’, ‘Shoot Reunion’, ‘Behind the Badge: Alex Danvers’ en ‘Hollstein’ op mijn programma. Voor mij zijn het dus vooral ‘fanpanels’ waar ik bij aanwezig wil zijn en niet zozeer industrie gerelateerd. Al zijn er iedere dag genoeg panels om uit te kiezen, dus – zoals dat gaat op een conventie – is het afwachten waar ik allemaal tijd voor zal hebben. Een snelle blik op het programma laat zien dat alle genoemde panels perfect op elkaar aan zou moeten sluiten, dus ik hoop dat het zo blijft.

Andere panels gaan onder andere over het acteren in en regisseren van seksscènes, de kunst van ‘vidding’, het maken van webseries en YouTube-content, biseksuele representatie in de media en vooroordelen/stereotypes in de media. Om er ‘slechts’ een paar te noemen die mij ook weer erg interessant lijken. Dan zijn er nog de workshops, zoals een schrijfworkshop met niemand minder dan Emily Andras (de bedenker en maker van onder andere Lost Girl en Wynonna Earp). De enige reden dat ik me daar niet voor heb ingeschreven is vanwege het prijskaartje van 230$. Dat is me toch net iets te duur. Andere workshops gaan over comics maken, het pitchen van een idee (deze is gratis) en de productie van een serie. Hartstikke interessant!

ClexaCon

Het filmfestival

Naast alle ‘reguliere’ conventie-activiteiten is er ook een heus filmfestival georganiseerd. Dit filmfestival bestaat uit shorts, zowel docu’s als fictie, feature films, webseries als ook een videoclip. Een erg uitgebreid programma, waar dan ook apart een kaartje voor gekocht moet worden. De vraag zal alleen zijn wanneer er in hemelsnaam tijd is om even een filmpje te pakken. Sommige titels kwamen me al bekend voor aangezien deze de afgelopen editie van de Roze Filmdagen zijn vertoond. Een andere heb ik zelf ‘gebackt’ aangezien daar een soort van CineCrowd/Kickstarter-campagne voor was opgezet. In dit geval ging het om de Carmilla Movie. Maar een film die nog wel het noemen waard is, is de ‘throwback’ van het jaar: D.E.B.S. Ik moet bekennen, het zou hilarisch zijn om die samen met een volle zaal te kunnen kijken.

Chillen bij het zwembad

Aangezien het hele weekend nogal volgepropt zit, zeker voor iemand die niets wil missen, heeft de organisatie van ClexaCon ook rekening gehouden met wat ontspanning. Zo hebben ze niet alleen een vol programma in het teken van films en series, maar kan er op donderdagmiddag als ook op maandagmiddag nog even lekker worden ontspannen bij de ‘Pool Hangout’. Wat je daarvan kan verwachten? Uhm, nou, als je de website mag geloven, vooral opblaasbare unicorns XD.

ClexaCon

De pop-up!

Voor iedereen die denkt: waarom is het aan de andere kant van de wereld en waarom moet ik dit missen? Er is goed nieuws! Na vele verzoeken uit Europa is de organisatie namelijk hard aan het werk om ClexaCon naar Londen te halen. Veel is er nog niet bekend, maar wel dat het van 2 t/m 4 november zal zijn in het Novotel London West. Gasten moeten nog worden aangekondigd en tickets zijn nog niet te koop, maar in de herfst zal deze ‘pop-up-editie’ in ieder geval te bezoeken zijn. Wil jij hierover niets missen? Dan kun je je via deze pagina inschrijven voor de nieuwsbrief.

In het kort: het belooft een geweldig (lang en vol) weekend te worden voor een niche die lang niet altijd even goed gerepresenteerd wordt. Ik ga mijn uiterste best doen om daar gedurende de conventie dagelijks verslag van te doen zodat iedereen, die in Nederland interesse heeft, mooi kan meegenieten.

Xoxo,

Immy

Foto credit: www.clexacon.com