Eerste trailer Spike Lee‘s BlacKkKlansman

Focus Features heeft de eerste trailer vrijgegeven voor Spike Lee‘s BlacKkKlansman. De film gaat over een zwarte agent (John David Washington, de zoon van Denzel Washington) die in de jaren zeventig infiltreerde in de Ku Klux Klan.

Ron Stallworth is begin jaren zeventig de eerste zwarte detective bij de politie van Colorado Springs. Om zijn naam te vestigen, begint hij aan een gevaarlijke missie: het infiltreren van de Ku Klux Klan en hun misdaden onthullen. Daarbij recruteert hij al snel een ervaren collega, Flip Zimmerman. Samen proberen ze de extremistische haatgroep te ontmantelen terwijl de organisatie haar imago probeert te verbeteren door minder geweldadige retoriek te bezigen.

BlacKkKlansman heeft rollen voor John David Washington (Ballers), Adam Driver (Star Wars: The Last Jedi), Laura Harrier (Spider-Man: Homecoming) en Topher Grace (That ’70s Show) als KKK leider David Duke.

De film is gebaseerd op Stallworth’s eigen memoires “Black Klansman” uit 2014. Het scenario is geschreven door Charlie Wachtel en David Rabinowitz, evenals door Spike Lee en Kevin Willmont. BlacKkKlansman ging eerder deze week op het filmfestival van Cannes in wereldpremière, waar de film een staande ovatie kreeg. Vanaf augustus 2018 moet de film in de bioscoop verschijnen.

Wat vind je van de BlacKkKlansman trailer? Laat het ons weten in de comments!