Fox brengt Monty Python musical Spamalot naar het witte doek

De Tony-Award winnende Broadway musical Spamalot is door 20th Century Fox opgepikt. Deadline meldt dat de studio werkt aan een filmadaptatie.

De musical komedie is gebaseerd op Monty Python and the Holy Grail uit 1975. Het is een parodie op de Arthur-legende, waarin de Broadway-productie grote acteurs heeft voorbij zien komen, waaronder Tim Curry (The Rocky Horror Picture Show), Hank Azaria (Brockmire) en Christian Slater (Mr. Robot). Spamalot is een van de best scorende toneelstukken allertijden, met een brutowinst van meer dan $ 175 miljoen.

Voor de verfilming heeft Fox Monty Python alumni Eric Idle ingehuurd, die ook mee schreef aan het toneelstuk, om het script voor de film te schrijven. De film zal worden geregisseerd door Casey Nicholaw, die bekend staat om zijn werk voor de huidige Mean Girls musical, evenals The Book of Mormon en Aladdin. Hij is genomineerd voor 10 Tony Awards, waarbij hij er een voor Beste Regisseur won in 2011 voor The Book of Mormon.

De film markeert een interessante wending voor het genre, omdat het een muzikale bewerking is van een Broadway-musical die op zichzelf een adaptatie is van een komedie die op zijn beurt een adaptatie is van een epische legende.