Friends vanaf 1 januari te zien op Netflix!

“How you doin’?” Sinterklaas en Netflix leveren vandaag het beste cadeautje voor Nederlandse abonnees: vanaf 1 januari 2018 zijn alle seizoenen (1 t/m 10) van Friends voor het eerst via de online entertainment-service beschikbaar in ons land. De Amerikaanse sitcom, waarin kijkers het leven volgen van zes ‘twenty-something’ vrienden in New York, is ondanks dat het laatste seizoen in 2004 werd uitgezonden nog altijd immens populair.

In maar liefst 236 afleveringen zag een grote fanschare vanaf 1994 alle grappige, ontroerende en voor velen herkenbare situaties van Ross, Rachel, Monica, Chandler, Phoebe en Joey. Deze hechte vriendengroep besprak in elke aflevering de perikelen op gebied van liefde, vriendschap en werk met elkaar in het ‘Central Perk’ koffiehuis. In latere seizoenen kwamen ook onderwerpen zoals ontrouw, (co-)ouderschap en adoptie aan de orde.

In Nederland werd Friends veel aangevraagd via het formulier op de help-website van Netflix. Hierdoor heeft de online entertainment-service besloten de volledige serie voor de Nederlandse abonnees beschikbaar te maken.

De serie heeft voor vele trends gezorgd, zoals ‘de Rachel’, het kapsel wat Jennifer Aniston’s personage Rachel in de eerste seizoenen had. De openingstune “I’ll be there for you” van The Rembrandts is een nog immer populaire meezinger. Daarnaast zijn er diverse oneliners in de popcultuur opgenomen.

Dat wordt de komende weken niet alleen aftellen naar het nieuwe jaar, maar ook naar het moment om op nieuwjaarsdag heerlijk bij te komen van alle festiviteiten met een echte Friends bingerace!  Alle tien seizoenen zijn vanaf 1 januari 2018 in Nederland op Netflix te zien.

Friends gaat over de levens van een hecht groepje vrienden in New York. hechte groep vrienden die in New York City wonen: broer en zus Ross (David Schwimmer) en Monica Geller (Courteney Cox), en hun vrienden Chandler Bing (Matthew Perry), Phoebe Buffay (Lisa Kudrow), Joey Tribbiani (Matt LeBlanc) en Rachel Green (Jennifer Aniston). De zes personages komen elke aflevering samen in koffiehuis ‘Central Perk’ om hun perikelen op gebied van liefde, vriendschap en werk met elkaar te bespreken.