Hobbyhorse Revolution 25 april in de bioscoop

De documentaire Hobbyhorse Revolution zal vanaf woensdag 25 april te zien is in de bioscoop. De documentaire van regisseur Selma Vilhunen is een grappige en ontroerende film over Finse tieners met groeipijnen, die hun eigen stem en talent ontdekken in een nieuwe rage: het rijden op ouderwetse stokpaardjes. De film werd in Finland bekroond tot Beste Film, won de publieksprijs voor Beste Kinderfilm op Cinekid en is genomineerd voor de EFA Young Audience Award.

Hobbyhorse Revolution is een grappige en ontroerende film over de kracht van de verbeelding en het belang van een groep waar je je goed bij voelt. De documentaire volgt drie jonge meisjes, Aisku, Elsa en Alisa, wier levens zijn veranderd door hun nieuwe hobby: stokpaardjes. Niet iedereen begrijpt wat ze daar leuk aan vinden, maar de meisjes gaan dapper door met hun hobby. Spelen met stokpaardjes is normaal gesproken iets voor kleine kinderen, maar de Finse tieners van nu hebben het naar een nieuw niveau getild. Elk handgemaakt stokpaardje heeft zijn eigen naam en persoonlijkheid. In Finland zijn al zo’n tienduizend fanatieke stokpaardrijders die deze hobby net zo serieus nemen als echte ruiters. De stokpaardjeskoorts verspreidt zich nu ook naar het buitenland. De spanning stijgt naarmate het grote kampioenschap nadert.

Regisseur Selma Vilhunen is regisseur en scenarist. Voor haar korte film Do I Have to Take Care of Everything? ontving ze in 2012 een Oscarnominatie. Eerdere documentaires van haar hand zijn Song(2014) en Pony Girls (2008). Haar eerste speelfilm Little Wing (2016) ging in première op het Toronto Film Festival en won de Golden Camera op het Rome Film Fest. Momenteel werkt zij aan haar volgende speelfilm Stupid Young Heart. Vilhunen is ook een van de oprichters en mede-eigenaar van het in Helsinki gevestigde productiebedrijf Tuffi Films.