Jan Kooijman speelt een rol in Verliefd op Cuba

Na de succesvolle samenwerking met Toscaanse Bruiloft en Verliefd op Ibiza heeft Johan Nijenhuis Jan Kooijman weer gestrikt voor een rol in zijn nieuwe film. Jan vertolkt in de film de rol van… Juan, wie hoofdrolspeelster Loes speelt en wie de rest van de acteurs zijn, wordt woensdag onthuld. Eerder werd al duidelijk dat Maaike Martens (De Luizenmoeder) een rol voor haar rekening neemt.

Jan Kooijman speelt een rol in Verliefd op Cuba

De afgelopen jaren richtte Jan Kooijman zich op zijn televisiecarrière bij KRO-NCRV. Als presentator is hij te zien in meerdere programma’s. Hij reisde door Europa voor de opnamen van De Reünie en van Ierland tot Zuid-Amerika voor het programma Dance Around The World

Als Loes wordt gebeld vanaf de Cubaanse Ambassade staat ze met haar mond vol tanden. Ze wist niets over de relatie van haar dochter, laat staan dat ze gaat trouwen met een Cubaan! Ze boekt de eerstvolgende vlucht naar Havana en is vastberaden om een stokje voor dit gedoemde huwelijk te steken. Tijdens haar verblijf op het eiland hervindt Loes haar geloof in de liefde door een affaire met de woest aantrekkelijke Juan én …. ex-man Alex! Ze besluit alles op alles te zetten om de problemen die ze heeft veroorzaakt weer op te lossen. Net als haar dochter wordt ook Loes Verliefd Op Cuba.

De regie ligt dus bij Johan Nijenhuis en de productie verzorgt hij samen met Ingmar Mennig. Annelou Verboon en Maarten Lebens waren verantwoordelijk voor het script. AVROTROS en Entertainment One Benelux zijn co-producenten en die laatste is tevens verantwoordelijk voor de publiciteit, marketing en distributie van de film. Verliefd op Cuba zal op 14 februari 2019 (Valentijnsdag) naar de Nederlandse bioscopen komen.