Jurassic Park krijgt Pokémon Go-achtige game Jurassic World Alive

De franchise Jurassic Park krijgt deze lente een Pokémon Go-achtige game voor smartphones, namelijk Jurassic World Alive. Dat heeft Universal Studios met de lancering van onderstaande trailer bekendgemaakt.

Het spel laat spelers, net zoals in Pokémon Go, in de echte wereld op pad gaan om virtuele monsters te zoeken. Spelers kunnen de dinosaurussen door middel van augmented reality ook in de echte wereld zien. De prehistorische dieren verschijnen op een kaart van de echte omgeving, weet entertainmentwebsite Mashable. Die kaart vormt net zoals bij Pokémon Go de basis van het spel. Bepaalde soorten dinosaurussen zullen alleen in bepaalde gebieden te vinden zijn.

In het spel kunnen spelers ook een drone gebruiken om het DNA van een dinosaurus op te halen. Daarmee kunnen zij nieuwe beesten klonen zonder in de echte wereld op pad te gaan. Daarnaast kunnen spelers het DNA van verschillende soorten dinosaurussen mengen tot een nieuwe soort.

Voor het spel werkt Universal samen met de Canadase gameontwikkelaar Ludia, dat eerder al andere Jurassic Park– en Jurassic World-gerelateerde games maakte.

Jurassic World Alive is vanaf deze lente beschikbaar voor iOS en Android. Universal heeft de exacte verschijningsdatum van het spel nog niet bekendgemaakt.