Kasteel Doornenburg wordt Zweinstein, de plek voor Harry Potter fans

Fans van Harry Potter kunnen op 14 april en 12 augustus hun hart ophalen in Kasteel Doornenburg in Gelderland. Het kasteel is dan omgetoverd in Zweinstein, de hogeschool voor hekserij en hocus-pocus. Op beide dagen zijn er diverse Harry Potter-activiteiten. De organisatie hoopt op meer dan duizend bezoekers per keer. Erwin Meurs, eigenaar van het organiserende Lemistore, vertelde:

“Er zijn voor beide dagen 1.500 kaarten beschikbaar. Het is de eerste keer dat we in Doornenburg een dergelijk evenement houden, dus het is afwachten.” 

Lemistore is een grote online webshop in Almere, gespecialiseerd in Potter-artikelen. Vorig jaar hield het bedrijf voor het eerst een meeting voor Potter-fans. Fans kunnen op 14 april en 12 augustus in Doornenburg  deelnemen aan een workshop toverstaf maken en boterbier proeven. Ook kunnen ze schaken en dammen met de speciale stenen, stukken en borden uit de Harry Potter-films of op de foto met Dumbledore, Hermelien en Hagrid. Meurs vertelde verder:

“Wat wij vorig jaar in Almere merkten; Harry Potter-fans vinden het erg leuk elkaar te ontmoeten. Ze delen dezelfde interesse en raken daarover in gesprek.”

Het evenement op 12 april begint om 11.00 uur en eindigt om 16.00 uur. Een entreekaartje kost 20 euro.