Mexico wil ‘El Chapo’ informatie van Sean Penn

Het is onlangs bekend gemaakt dat acteur Sean Penn een tijdje geleden de toen nog voortvluchtige drugsbaas Joaquin Guzmán Loara, oftewel El Chapo, interviewde. Daarom willen de Mexicaanse autoriteiten informatie van hem hebben.

Mexico wil 'El Chapo' informatie van Sean Penn

Acteur Sean Penn

Variety meldt dat de autoriteiten nieuwsgierig zijn naar de reden waarom Penn niet eerder bekendmaakte dat hij informatie had. Hij en El Chapo hadden blijkbaar maanden lang contact.

Mexico wil 'El Chapo' informatie van Sean Penn

Joaquín ‘El Chapo’ Guzmán Loera

Het interview dat verscheen in het magazine The Rolling Stone, zou in oktober gehouden zijn in de Mexicaanse jungle. In dit (zeven uur durende) interview vertelt Guzmán onder meer dat zelf al zo’n twintig jaar geen drugs meer gebruikt heeft. Ook vertelt de drugsbaron hoe hij destijds in het drugswereldje is terecht gekomen.

Ook  Kate del Castillo, een Mexicaanse actrice die Penn heeft geholpen om de geheime ontmoeting met Guzmán te regelen, wordt door de autoriteiten onderzocht. Del Castillo wisselde via media zoals BlackBerry Messenger en enkele nep-mailadressen informatie uit met de drugsbaron.

Kate del Castillo

Mexicaans Actrice Kate del Castillo

De ontmoeting met de Amerikaanse acteur zou hoogstwaarschijnlijk hebben bijgedragen aan de arrestatie van de drugsbaas. De Mexicaanse autoriteiten waren blijkbaar op de hoogte van de ontmoeten dus hielden ze de acteur goed in de gaten.

Op 12 juli ontsnapte Guzmán uit een zwaarbeveiligde gevangenis en werd 9 januari dit jaar weer gearresteerd. De drugsbaron probeerde nog te vluchten, maar uiteindelijk kregen de agenten hem nog te pakken.