Netflix betaalde meer dan $50 miljoen voor The Cloverfield Paradox

Netflix heeft diep in de buidel moeten tasten voor de uitzendrechten van The Cloverfield Paradox. De derde Cloverfield-film zou eigenlijk in april in de bioscoop debuteren, maar werd in plaats daarvan een aantal dagen geleden door Netflix online gezet. Volgens bronnen van The Hollywood Reporter zou Netflix meer dan $50 miljoen aan Paramount Pictures hebben overgemaakt. The Cloverfield Paradox heeft zo’n $40 miljoen gekost en Paramount lijkt nog flink wat geld over te houden aan het project. Of de aankoop voor Netflix rendabel is zal vaag blijven, aangezien hun inkomsten niet direct gekoppeld zijn aan het resultaat van losstaande producties.

Overigens kreeg Netflix voor die $50 miljoen niet de Home Entertainment-rechten en de distributierechten in China. Hier gaat Paramount zelf mee aan de slag. De film is inmiddels al enige dagen te zien en is behoorlijk mager ontvangen. Lees hier onze recensie.

Het geplande vierde deel Overlord verschijnt gewoon in oktober de bioscoop. Deze speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog.