Netflix heeft schuld van 20 miljard dollar

Netflix heeft miljardenschuld Toen Netflix werd opgericht was het Internet nieuw, DVDs waren populair en niemand stremde nog films of series online. Nu 20 jaar later levert Netflix elke dag nieuwe films en series. Het bedrijf steekt zelfs 6 miljard dollar in het maken van nieuwe content dit jaar. De 50 eigen series leverden alleen al dit jaar 91 Emmy onderscheidingen op. Maar dat heeft een grote prijs, blijkt nu. De L.A. Times meldt dat het streamingbedrijf een schuld van 20,54 miljard dollar heeft op dit moment. De verwachting is dat die schuld alleen maar blijft groeien.

Netflix heeft een constante groei van het aantal abonnees. Er zijn nu 104 miljoen betalende klanten, 25% meer dan een jaar geleden. De groei is dus groot en verwacht wordt dat Netflix te komende tijd alleen maar blijft groeien. Maar om te groeien, zal Netflix meer en interessantere content moeten hebben dan concurrenten als Hulu en Amazon, die ook miljarden steken in nieuwe content. Ook dit jaar produceert Netflix weer een hoop eigen content, de verwachting is dat het bedrijf zo’n 6 miljard dollar gaat uitgeven aan eigen producties. Op dit moment heeft Netflix al voor 15,7 miljard dollar open staan aan contentlicenties, daarboven komt nog een schuld van 4,8 miljard dollar. Dat brengt het totaal op 20,54 miljard dollar.

Het ziet er niet naar uit dat Netflix het aantal eigen producties gaat terugschroeven. Weliswaar heeft bedrijf onlangs enkele nieuw series geannuleerd, waaronder dure series als The Get Down en Sense8, maar daarnaast zijn contractuele verplichtingen aangegaan met Martin Scorsese, Sandra Bullock en Will Smith. The Irishman, door Scorsese geproduceerd, kost 100 miljoen dollar.