Pllek Going Places in Afrikaanse sferen met film, muziek, food en art

Tijdens de vierde en laatste editie van Going Places deze zomer wordt er afgereisd  naar Afrika. Onder de titel Afrolijk wordt Pllek vrijdag 23 september eenmalig ondergedompeld in Zuid-Afrikaanse sferen. Dit keer wordt er begonnen met de open air vertoning van de toffe Zuid-Afrikaanse speelfilm Ayanda (2015), die op het prestigieuze Los Angeles Film Festival de Speciale Juryprijs in de wacht sleepte. Daarna nemen de DJ’s van Rituals, de nieuwe tak van Afrolosjes, de avond over met een lekker Zuid-Afrikaanse dansfeest. Art van Alice de Kruijs en food van Broodje Met maken deze laatste Afrolijke editie van Going Places compleet.

Pllek Going Places in Afrikaanse sferen met film, muziek, food en art

GOING PLACES | AFROLIJK
Tijd
: 21.00-03.00 uur
Start film: 21.30 uur (online tickets a € 8,50)
Start feest: 23.30 uur (gratis entree)

FOOD: Broodje Met
ART: Where They Came From (Alice de Kruijs)

VOORFILM: The Blind Photographer (5 min, 2011)
FILM: Ayanda (109 min, 2015, Engels met Engelse ondertiteling)
BEATS: Rituals by Afrolosjes (Afro house, afro dub, afro beats, baile funk, trap, etc.)

Facebook event voor updates!

FOOD & ART
Vanaf 21.00 uur kun je genieten van heerlijke kleine hapjes van Broodje Met en lekkere Afro tunes van Pllek resident DJ Marcelo Umana. Op de galerij in het restaurant is er tevens vanaf 21.00 uur een mooie expo over Afrikanen in Nederland van fotograaf Alice de Kruijs. Wil je al voor 21.00 uur in het restaurant dineren? Reserveer dan op tijd!

FILM (OPEN AIR)
Vlak na zonsondergang wordt op het strand Ayanda vertoont, een toffe speelfilm over vriendschap, liefde en groei in hedendaags Zuid-Afrika. De hippe 21-jarige Afro-kunstenaar Ayanda (Fulu Mugovhani) is de dochter van een Nigeriaanse vader en een Zuid-Afrikaanse moeder. Na de dood van haar vader probeert ze zijn kwakkelende autogarage overeind te houden. Als haar oom aankondigt de garage te willen verkopen, ziet Ayanda de enige tastbare herinnering aan haar vader vervagen. Met de hulp van haar vriend David (OC Ukeje) begint ze een nieuwe onderneming om de garage te redden: het opknappen en daarna verkopen van oude vintage auto’s. De originele en creatieve inventiviteit die Ayanda aan de dag legt is een allegorie voor modern Zuid-Afrika, een land in transitie waar gemeenschappen divers zijn, ideeën volop stromen en vrouwen een stem hebben. Ayanda is een ‘coming-of-age’ film van regisseur en producent Sara Blecher, die eerder Otelo Burning (2011) maakte en daarmee 17 internationale prijzen won.

Vóór de hoofdfilm draait ook nog de Zuid-Afrikaanse korte film The Blind Photographer (5 min, 2011) van regisseur Carl Houston Mc Millan, uitgeroepen tot de Beste Zuid-Afrikaanse Korte Film van 2011.

FUNKY BEATS
Na de film gaat het binnen verder in het café/restaurant, dan omgedoopt tot club, met een funky Afro avond. Daar zullen de DJ’s van Rituals de pannen van het dak af draaien, van afro house, dub en beats tot baila funk, trap en grime. Rituals is de nieuwe tak van Afrolosjes, de populaire Afro movement en clubavond in Amsterdam (Air). ‘For the people who are wondering what Africa sounds like, come to Rituals and be part of the journey.’