Prequels The Hunger Games draaien om de arena’s

Het verhaal van The Hunger Games mag dan afgerond zijn, eerder dit jaar kwam het nieuws dat er nog enkele prequels (voorlopers) zullen gaan komen. Dit worden dan verhalen die buiten de boeken van schrijfster Suzanne Collins vallen.

Prequels Hunger Games draaien om de arena's

De afsluiter The Hunger Games: Mockingjay – Part 2 is momenteel een groot succes in de bioscopen

Variety liet weten dat Michael Burns van Lionsgate tijdens de UBS Global Media and Communications Conference mededeelde dat franchise verder blijft leven. Ook voegde hij er aan toe dat bepaalde fans misschien de arena’s gemist hebben in de laatste twee films:

“If we went backwards there obviously would be arenas,” “Whatever extensions of ‘The Hunger Games’ brand we pursue, the intent is not to glorify violence by arbitrarily telling arena stories, but to continue Suzanne Collins’s exploration of the concepts of just war theory.”

Aldus Burns. Daaruit kunnen we opmaken dat Lionsgate de geschiedenis van de Hunger Games die voor de eerste film The Hunger Games hebben plaatsgevonden gaat ontdekken.

Op dit moment is afsluiter The Hunger Games: Mockingjay – Part 2 in de bioscoop te zien. Met succes, want de film staat momenteel op $523,7 miljoen wereldwijd. In deze film wordt Katniss Everdeen het gezicht van de strijd van de districten tegen Panem. De oorlog is allesbepalend: het lot van heel Panem staat op het spel, met Katniss als centrale speler. Zij probeert voor altijd de onderdrukking van de andere Districten te beëindigen en hij wil zijn heerschappij weer vestigen.